När jag var i Stockholm senast satt jag och några SR-kollegor och diskuterade köttindustrin över en lunch (ja, ett alldeles utmärkt ämne när alla runt omkring äter typ kallops...). Allt sprang ur företeelsen "människor som äter kött men som svimmar vid tanken på att det är ett djur dom äter". Det vill säga, människor som bara äter djurdelar som man kan inbilla sig inte är djur istället för att köpa en hel kyckling där man faktiskt ser att det här är nåt som har levt som har ben och grejer, för då behövder de inte konfronteras med djurgrejen och kan leva vidare i förnekelse.
Veganen i sällskapet, och så jag då, kom fram till att om det ska vara kött så kan det väl i alla fall vara odlat. Vi såg framför oss stora rancher där man istället för typ vete hade köttplantor på åkrarna. Vetenskapen går ju framåt hela tiden, resonerade vi, så varför inte? Och då kan folk äta sina köttbitar utan att något djur behöver sätta livet till, köttindustrin blir onödig och så levde vi happily ever after. Och nu läser jag i DN att det här inte bara var en fantasigrej i våra huvuden, det forskas faktiskt på det! Och det låter bara så jävla märkligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar