måndag 11 juni 2012

Dagen efter - ett par reflektioner

Det här med triathlon alltså. Shit! Vilken grej. Jag går fortfarande runt i en liten lyckobubbla och önskar att jag kunde få tävla igen NU. Och vilken tur att jag tycker det, annars hade IM i augusti kanske inte varit någon höjdare...

Sitter och tittar på resultatlistan från gårdagens tävling, Göteborg triathlon. Konstaterar att jag hade tredje bästa simtid i min klass, bästa cykeltid med sex sekunder och bästa löptid med 42 sekunders marginal ner till tvåan. Och tvåan råkade vara tjejen jag sprang om just efter växlingen, så man kan säga att jag sprang ifrån henne med 42 sekunder. Coolt.

Men så kommer vi till växlingarna. Och man kan väl lugnt säga att det är något jag behöver bli bättre på. Fast å andra sidan är det ju inte jätteviktigt med tanke på att jag har lite längre distanser framför mig, och då är väl femton-tjugo sekunder hit eller dit inte något att orda om. Men i alla fall. Kanske är ändå sprintdistansen något för mig? Så ruskigt roligt som det var igår menar jag.

Gårdagens tider:

Simning (200 meter + 400 meter löpning upp till växling): 6.24
T1: 1.55
Cykling (20k - två varv på en vändbana som alltså var 5k ut och 5k hem): 39.44
T2: 1.21
Löpning (5k - två varv på en vändbana som alltså var 1,25k ut och 1,25k hem): 22.26

Sååå. Vad är nu nästa utmaning? Jag slår på stort och kör en halv IM i mitten på juli. Innan dess ska jag hinna med en open water-tävling i Varberg. Och sen klurar jag på om en sprintdistans i Malmö är roligare än att cykla en etapp på Ride of hope. Hm. Tåls att tänkas på.

Nu ska jag ut och återhämtningsjogga.

Ännu en upploppsbild från Johans kamera. Shit, jag ryser när jag ser dem. Jag vill uppleva det här igen!

4 kommentarer:

 1. Det var riktigt kallt och blött igår.... Var där och tittade...Grym insats, Bra jobbat ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och bra jobbat själv, att vara publik i det där vädret är en bedrift det också. :)

   Radera
 2. KUL att du fastnat för triathlon! Man blir ju bara mer kär och fast ju mer man håller på :)

  Angående lördag så tycker jag det låter som en riktigt rolig idé! Vart från Varberg hade du tänkt cykla? Vad brukar du hålla för tempo när du kör? Du ser grymt stark ut!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag ser nog starkare ut än vad jag är. :) På mina normala distanspass kring 8-9 mil som jag kör själv så brukar jag ligga på i snitt 26-28km/h. Ihop med andra kan jag komma upp i 30km/h. Men nu blir det ju bra mkt längre pass så jag gissar på att snittet totalt kan bli kanske 25.

   Jag tänkte utgå från mitt inne i stan och ta mig ut ur stan norrut genom Trönninge och sedan cykla inåt land en bit innan jag vänder söderut. Jag tar och ritar en liten runda och postar länk till dig på din blogg! Och allt det här är förutsatt att det inte kommer blåsa och regna järnet hela dagen, för då pallar inte jag att cykla så långt tror jag...

   Radera