torsdag 15 mars 2012

Vasaloppet 2013 fulltecknat!

Jag vet inte om jag ska tycka att det är festligt eller bara knäppt, men nu är Vasaloppet den 3 mars nästa år fulltecknat. På mindre än två veckor! Det är ju kul att folk vill åka, för Vasaloppet är trots allt kanske det roligaste man kan ägna sig åt, men det är ändå lite knäppt. Man får verkligen inte ha anlag för beslutsångest om man vill syssla med långlopp, varken inom längdskidåkning eller löpning nuförtiden.

Fast Vasaloppet har ändå den goda smaken att erbjuda åkare möjligheten att sälja startplatser och göra namnbyte, vilket ju är mer än man kan säga om Stockholm marathon, Göteborgsvarvet och andra lopporganisationer som med helt obegripliga argument försvarar sitt pengainhåveri. För jag menar, att till exempel Göteborgsvarvet säljer närmare 60 000 startplatser á femhundra spänn styck och sedan i princip kan räkna med att omkring en tredjedel inte kommer till start känns ju sådär lagom girigt. Det är ju lätt att brösta upp sig och säga att man är världens största halvmara när man ändå inte behöver förbereda för att ta hand om alla anmälda löpare utan istället lugnt kan luta sig tillbaks och håva in pengar från folk som inte har en möjlighet att ångra sig. Vasaloppet har å sin sida väldigt hög deltagarprocent (90 procent kommer till start), och alla de åkare som tar sig de nio milen mellan Sälen och Mora blir väl omhändertagna.

Kan Vasaloppet erbjuda namnbyte borde även Göteborgsvarvet kunna det tycker jag, men det kanske bara är jag.

Och till sist, grattis alla ni 15 800 som anmält er till 2013 års lopp! Ni kommer få ert livs upplevelse, jag lovar!

Om jag är anmäld? Självklart!

Här, mellan Hökberg och Läde kommer du få åka, du som ska åka Vasaloppet nästa år. Fast åt andra håller än jag åker på här.

6 kommentarer:

 1. Jag ska premiäråka både Tjejvasan och Vasaloppet! Ska bli så kul!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt! :D Jag skulle också vilja köra Tjejvasan nästa år, hade varit riktigt roligt. :)

   Radera
 2. Helt stört vilken hets det blivit! Man har liksom inte ens hunnit landa från Vasaloppet 2012 och då måste man ändå ta ett beslut om man vill köra 2013. Givetvis är jag också anmäld :D

  Sedan håller jag med dig fullständigt angående i stort sett alla löplopp som inte erbjuder namnbyte. Fullständigt obegripligt och oerhört sniket! Nä, se och lär av Vasaloppet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, man dras ju mer eller mindre ofrivilligt med i hetsen. Om man ändå är i princip säker på att man kommer köra nästa år så är det ju lika bra att anmäla sig. :)

   Radera
 3. Ja jösses vad det gick undan. Nästa år får man väl ha ett ombud som anmäler en under tiden man skidar från Sälen till Mora på söndagen (när anmälan öppnar). :)

  Bra synpunkt också på namnbytets vara och inte vara. +1 på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, man får be mamma liksom. Om hon nu ändå sitter och spanar efter min på tv-sändningen så kan hon ju lika gärna knappa iväg en anmälan på samma gång. :)

   Radera