måndag 4 oktober 2010

Anmälningstaket är nått - men kommer alla delta?

Göteborgsvarvet 2011 är i princip fullsatt. Det är visst rekordtidigt och rekordmånga (58 000 löpare!) anmälda. Förra året vill jag minnas att anmälan stängde i mitten av oktober efter att taket på 54 000 löpare uppnåtts. Också då var det nåt slags rekord.

Men jag kan inte låta bli att bli lite fundersam.

Allt detta tjat om rekord i antalet anmälda och rekord i hur snabbt man måste stänga för fler anmälningar - är det verkligen nåt att skryta med?

Hur många av de där 58 000 löparna kommer att komma till start? I år var det som jag förstår det runt 20 000 anmälda löpare som inte startade - hur bra är det?

Borde inte arrangörerna hitta på ett sätt att få möjlighet att skryta med att 100 procent av de anmälda kommer till start istället?

2 kommentarer:

  1. Jag håller med! Göteborgsvarvet verkar ha blivit en tillställning som drar deltagare som anmält sig efter en vadslagning under fikarasten. Dessa borde ge plats åt de som har ett seriöst mål och som tycker om träning. Det borde vara som med Lidingöloppet att man går efter referenser från tidigare lopp.

    SvaraRadera
  2. Håller också helt med. Jag tycker det är helt galet! Jag kan heller inte förstå alla dessa som har anmält. Hur kul är det liksom att trängas och inte kunna kuta ordentligt? Svindyrt är det med! Nej, fram med fler bondlopp!:-)

    SvaraRadera