tisdag 22 november 2011

Vad är grejen med position två?

Jag tycks ha blivit helt spinningtokig. Eller så är jag bara cykeltokig och tar varje tillfälle jag kan att få trampa runt litegrann.

Men jag undrar ett par saker, så alla ni andra spinningfrälsta, hjälp mig!

Hittills har jag inte hittat någon instruktör som jag tycker sådär värst mycket om. Det är mest en himla massa tjo och hejhopp nu kör vi tio korta snabba intervaller här kööööööör hååååååårt LITE SNABBARE KAN NI frustfrust. Fast det står jag ut med just nu, jag tänker att det löser sig med tiden. Men, jag fattar inte grejen med att man ska hitta en kompis bredvid och en av oss ska bestämma vad vi gör i en halv låt och sen byter vi. Jag vill inte bry mig det minsta om de andra i salen, jag vill bara bry mig om mig själv. De andra ska vara där och flåsa och svettas i periferin och gärna ge ifrån sig ofrivilliga ljud av ansträngning (det gör nämligen jag, och det är roligast om alla andra också har det lika jobbigt som jag). Men de ska inte lägga sig i mitt cyklande.

Sysslar alla instruktörer med sånt?

Och en annan sak som jag funderar över är det här med position två. Alltså den där då man liksom står upp och cyklar som en tant. Jag känner mig som att jag är ute med gammelcykeln och försöker ta mig upp för en backe på det mest osmidiga sätt. Ska man inte vara cool landsvägscyklist där i spinningsalen och liksom fara fram som en liten välformad, aerodynamisk projektil?

Jag kanske gör fel, vad vet jag. Men jag försöker i alla fall vara den dära projektilen när vi slipper tantcykla och kan hänge oss åt den tredje positionen. Och framför allt kanske när vi sitter ner. Då drömmer jag om Bianchin och tänker på regnbågar och andra tjusigheter som man kan få se om man cyklar på riktigt.

Dagen då jag blev spinningfrälst. Men det kanske berodde på att vi cyklade
för sjukt coola Åsa Erlandsson. Bild lånad från The Convention.

14 kommentarer:

 1. jag är helt enig med dig. på mina pass säger jag åt deltagarna att gärna gå in i sig själva, fokusera på sitt jobb, vara här och nu på cykeln. så hos mig finns det inte några dueller sinsemellan.

  position två förekommer väldigt sällan hos mig. kanske någon gång då det kan vara skönt att sträcka på sig lite grann. annars mest pos 3 och sittande :)

  Kom just hem från mitt 75 min pass, det är grymt härligt att få vara i spinningbubblan lite längre tid! :)

  SvaraRadera
 2. Lina: Synd att du ska hålla på och bo i Umeå! Hade varit mycket roligare att cykla för dig. Nåja. Jag får väl byta gym om det kniper. :)

  SvaraRadera
 3. Låter väldigt gammalmodigt! Trodde knappt det fanns några som körde "position två" (stående raksträcka som det heter med ett bättre ord) numera. Och det dör med att köra med grannen låter också skumt :)

  SvaraRadera
 4. Andréa: Och det är synd att du bor i Stockholm! Hade varit kul att gå på dina klasser också. Jädra gammalmodiga position två. Jag ska klaga.

  SvaraRadera
 5. Jag har hittat en instruktör som jag fullkomligt älskar. Humor och stenhårt. Spinning må vara gruppträning, men för mig räcker det med att instruktören är i rummet, de andra vill jag glömma. Det hjälper min instruktör mig att göra genom att ha nästan helt mörkt i rummet. Bara en spot på henne och lite dimljus på oss andra.

  SvaraRadera
 6. Har för mig att en instruktör en gång sagt att "tvåan" (är det bara jag som rodnar och fnissar när instruktören tjoar "händerna i tvåan" :D) ska vara som att springa i luften. Det ska bränna rejält i framsida lår.

  SvaraRadera
 7. justja, glömde säga att det jag stör mig mest på är att man alltid ska "ta i sista" eller "bara sista biten nu" och så tittar man på klockan, 45 minuter kvar av passet. Hur dumt är det att gå all in då och trampa benen proppfulla med mjölksyra?

  SvaraRadera
 8. Jag är också spinningledare, och jag instämmer, position 2 går bort. Om man eftersträvar att likna cykling så är det bara 1 och 3 som gäller. Jag kör bl.a. 75-minpass där jag helt försöker kopiera utecykling. Långa delmoment och inget "sprätta runt".

  Det enda jag ogillar mer är position 2 är det som kallas för "åttor", eller "fyror". Åtta takter i varje position...Blä!
  Nä, mer 8 MINUTER i varje position tack! :)

  SvaraRadera
 9. jag hatar position två och jag hatar lekar. sådant sysslar inte mina favoritinstruktörer med. ingen av dem faktiskt.

  SvaraRadera
 10. Anneliten: Åh, jag önskar att jag kunde få låna din instruktör!

  Zäta: Även om det skulle bränna i mina lår så känner jag mig ändå otroligt fånig när jag står på det där sättet. Inte som en räsercyklist precis... ;) Och det där med "ta i sista" är ju skitlöjligt. Övertända instruktörer oavsett träningsform går bort!

  Richard J: Kan man få låna hit dig och visa för mina instruktörer hur det ska gå till? De där jädra åttorna är det en tjej som kör med här. Jag blir helt förtvivlad. Det är bara ett himla hattande.

  Sara: Dina instruktörer skulle jag gärna ha. Har du något tips på nån här i Halmstad som jag borde testa? Det behöver inte ens vara någon lysande och superbra, jag nöjer mig med bättre ändå dålig... ;)

  SvaraRadera
 11. Det finns ingen mening med pos två. Jag tycker du ska ställa dina instruktörer mot väggen och fråga varför de använder den. Att man håller på med en massa svammel som åttor och "positioner" som instruktör beror ofta på att man saknar tillräcklig kunskap hur man lägger upp ett pass som har mål och syfte.
  Ställ krav, kräv att instruktören presenterar sitt pass och inte bara skriker lite random "ta i allt vad du har" när det är 45 minuter kvar.

  SvaraRadera
 12. Katarina: Det ska jag verkligen göra! Vad skönt att det inte är mig det är fel på, utan instruktörerna. :)

  SvaraRadera
 13. Var en rebell, sitt kvar i pos 1 och 3 bäst du vill och se vad som händer. Har du (o)tur kommer män i uniform och hämtar dig :D

  SvaraRadera
 14. Haha, precis vad jag gjorde ikväll! Men då kände jag mig elak som förstörde för instruktören som ju hade ägnat massa (förhoppningsvis) tankekraft åt att sätta ihop ett pass som kändes bra. Och några män i uniform såg jag inte till. Men de kanske låter första gången liksom passera.

  SvaraRadera