onsdag 23 november 2011

Therese ryter ifrån

Nu har jag varit på spinning. Igen. Herregud, jag kommer väl tröttna fortare än jag hinner få vältränade ben. Nåja.

Jag testade en ny instruktör idag. Igen. Och inte heller idag blev jag nöjd, fast vi fick faktiskt flera riktigt långa, tuffa partier stående i uppförsbackar. Så jag samlade mod till mig och gick fram efter passet och frågade hur hon tänkte kring det här med position två, som hon själv kallades runnings, eller nåt åt det hållet. Och det där ständiga hoppandet mellan positionerna efter åtta takter. Hon visade sig vara helt ny på instruerande och väldigt glad över att jag undrade saker. Och det där hoppandet var hon själv inte så förtjust i så det hade hon redan funderat på att sluta med. Långt och segt, det var det bästa sa hon. Kulkul. Kanske blir det bättre framöver. Jag skämdes nästan lite som kritiserade henne, även om jag försökte vara konstruktiv. Hon var ju så snäll och tillmötesgående. Sen fick jag tips om två killar som var cyklister själva och som gillade bubbeltänket och körde instrumentalmusik och rätt enkelt och rakt på. Så det löser nog sig det här.

Men medan jag satt där på cykeln i dunklet så slog det mig att när jag är åter på svensk mark (reser utomlands på fredag och även om det är till en ö med massvis med bra vägar att cykla på så är jag ännu inte så mycket cyklist att jag tar med mig cykeln på flyget...) om en och en halv vecka så kan det vara kallt som satan. Kanske till och med snö, även om jag tvivlar på det. Så kanske, kanske har jag redan cyklat årets sista tur på Bianchin. Tråkigt. Jag saknar henne redan.

För övrigt - svettas man inte helt obegripligt mycket i en spinningsal? Eller
är det bara jag? Jag har stora pölar under min cykel efter passet, och kläderna
kan man vrida ur.

5 kommentarer:

 1. Henne, var vi inte överens om att Bianchin skulle heta Benke?

  SvaraRadera
 2. Haha Zäta, det var nog mest du som var överens. Det ser man ju på henne att hon är en hon. Snygg, ren och jävligt cool liksom. :)

  SvaraRadera
 3. Har läst dina senaste inlägg om spinning och känner igen mig. Jag går på pass då och då men blir aldrig klok på "syftet" med passet. Det är bara en enda röra med backar och hoppande och alltid ska man pressa max och sedan öka lite till.
  Jag får inte ihop det liksom...

  SvaraRadera
 4. Daniel: Eller hur! Men jag hoppas kunna hitta en riktigt bra instruktör snart som gör pass som är inspirerade av landsvägscykling. Annars får jag väl bli instruktör själv... ;)

  SvaraRadera
 5. Jag håller med till mångt och mycket. Alla dessa jumps och hittan och dittan kan de ju sluta med. Kör det enkelt ett par rejäla backar som varar flera låtar! Inte nytt upplägg för vareviga låt!

  SvaraRadera