fredag 14 januari 2011

Ski of Sweden: Smygehuk - Skyrup via omvägar

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Andreas Lindén och hans team Ski of Sweden hade en rutt som de planerat efter upp från Smygehuk via Lund och Hallandsåsen och sedan vidare längs Hallandsleden. Men genom Skåne längs Skåneleden fick de bita i det sura äpplet och inse att inte ens världens galnaste (?) skidåkare klarar att forcera alla hinder som dyker upp.

- Det var massa hagar och grindar och grejer i vägen hela tiden, så vi fick tänka om och välja småvägar istället för leder, berättade Simon Gustavsson, en av Andreas medhjälpare när jag pratade med honom för en stund sedan.

Gänget kom till Hässleholm sent i går kväll/natt, och nu på morgonen lämnade de Skyrup i Hässleholms kommun efter att Andreas åkt 35 mil. Och det är alltså inte 35 mil raka vägen genom Skåne direkt. Allt tar längre tid än beräknat, teamet har haft problem med strömförsörjningen i den husvagn de har med sig och skidorna slits av det taskiga underlaget.

- Vi är inne på andra omgången skidor nu. Det är ju grus överallt, säger Simon.

Men teamet håller modet uppe även om det inte går som de har tänkt sig.

- Ja Andreas är glad och på bra humör. Planen just nu är att ta oss upp till Ljungby och hitta en gammal banvall att åka längs med. Men vi får se, vi får ta det som det kommer, säger Simon.

Något slitna skidor... Bilden är lånad från Ski of Swedens Facebooksida.

Och jag kan inte göra annat än önska dem lycka till!!! Första gången jag läste om det här äventyret var i början av december på Andreas Lindéns blogg, och då var det mest i stil med "alltså det här borde man ju typ kunna göra", jag trodde faktiskt aldrig att han skulle komma iväg. Men det gjorde han! Jag håller alla tummar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar