torsdag 9 juli 2009

Drottningen av backarna

Ibland är det helt okej att inte ha en aning om vad man tänker göra på träningspasset. Särskilt när man bestämmer sig så bra när man väl kommer fram till terrängspåren efter cykeluppvärmningen.

Hade en vag tanke om att köra långpass, men eftersom jag segade så mycket efter jobbet så kom jag iväg lite för sent för det. Bestämde mig istället för 7-8k fartlek med fokus på backar. Har aldrig sprungit ett sånt pass tidigare, men någon gång ska ju vara den första. Och herremingud vad roligt det var!

Sprang lite kors och tvärs för att få med så många backar som möjligt, gärna två gånger och helst både uppför och nerför. Rusade på snitt-tempot 5.10 i de brantaste uppförsbackarna och 4.50 i de lite längre och mindre branta. Försökte dessutom hålla högt tempo även nerför, och så lugn joggvila på de relativt flacka partierna för att få ner pulsen. Körde dessutom min favorit - tempoökning sista 500 m. Eller ja, jag försökte orka 500, men det blev 380 i ca 4.30-tempo och sedan jogg tillbaka till starten. Totalt 8.12k och en lycklig Therese stapplade nerför trapporna till Sporthallen och ägnade sig åt tio minuters töjning av speciellt vaderna (eftersom jag misstänker att särskilt min vänstra vad är lite för kort och stel). Leendet sitter fan fortfarande kvar nu efter dusch och lite mat.

Jag älskar att springa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar