fredag 29 juni 2012

Draglok på snabbt cykelpass

När jag läser Linas racereport från simningen igår blir jag förgrymmad på mig själv. Jag hade förmodligen haft jätteroligt om jag pallrat mig iväg till Varberg igår. Men men. Jag fick en himla fin kväll på hemmaplan också. Svidade om till gröna Bure-tröjan och cyklade i vanlig ordning åttahundrametersbacken upp till parkeringen där vi brukar samlas inför träning. När alla var samlade var vi massor av cyklister, ett helt grönt hav. Och det var bra, för vi hade besök av en reporter från den svenska versionen av cykeltidningen Cycling plus som kommer med sitt första nummer i augusti. Han skulle visste göra reportage om klubben. Jag ställde glatt upp på gruppbild, men sen rullade min lilla klunga på till en början fyra personer (stackars Caroline har haft problem med knät en längre period och vände efter ett tag) iväg och överlämnade åt subgrupperna att svara på frågor.

Tanken med dagens pass var att köra Lilla Hallandsloppet baklänges, en runda på ca 36k. Men vi avvek från planen rätt ordentligt. Dels ändrade vi rutten och lade till en längre backe, dels trampade vi på i bra tempo. Jag låg framme och drog tillsammans med Mats hela vägen och vi snittade många kilometer över 30km/h. Jag fick kämpa med mina ben som kändes rätt trötta efter veckans löp- och cykelintervaller, så jag bet ihop och var kanske inte den mest sociala cyklisten precis...

Men vad gör väl det när man får till ett riktigt härligt cykelpass! När vi kom tillbaks till samlingsplatsen hade vi kört drygt fyra mil med ett snitt på strax över 29km/h, och detta i en fantastiskt vacker och varm sommarkväll.

Den avvikande, vitklädda snubben i mitten är Daniel från svenska versionen av Cycling plus som visst skulle göra rep om CK Bure.

5 kommentarer:

 1. Ja, hade varit kul och ha dig bredvid på simmet, men vi kanske kan köra ett simpass framöver!:) Du fick ju en grym cykelkväll i alla fall! Stark du är! Bra jobbat att snitta 29. Du är en farlig cyklist! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna! Då får du lära mig allt du kan. :D

   Radera
 2. Du vet väl att den som går i mål först i Kalmar får gå till McDonalds och handla... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött att veta att nån står och väntar på mig med mat när jag kommer i mål! ;)

   Radera
 3. Tycker det där verkar roligare än att simma. :-) Fast helst vill man förstås ALLT! På en gång... ;-)

  SvaraRadera