onsdag 15 februari 2012

En nybörjarskejtares bekännelser - filmversionen

Jag ägnade två pass under förra veckan åt att försöka lära mig skejta. Med Johan som instruktör kämpade jag framför allt med tvåans växel. Jag har ju försökt skejta förut, men mest genom att härma hur det ser ut när andra åker. Nu försökte jag istället att med hjälp av Johans tips tänka på tekniken. För mig handlar det väldigt mycket om att lära mig lita på balansen och låta benet jag glider på bestämma när jag ska lägga över vikten på andra benet och trycka ifrån och inte liksom falla över för att jag tappar balansen. Det övade jag väldigt mycket på på treans växel utan stavar.

När det sedan blev dags för tvåan så fick jag lägga ifrån mig stavarna och tänka på att hålla ihop kroppen och inte flaxa för mycket, och att ha frånskjutbenet under kroppen när jag skjuter ifrån för att få ut mesta möjliga kraft. Det är inte helt lätt. Jag har ett par skidor som är typ tio centimeter för långa, och jag känner mig verkligen som en nybörjare. Så jag fnissar lätt generat när jag tittar på de här filmerna.

Först, utan stavar:


Sen med stavar:


Och till slut en titt på hur jag önskar att det såg ut. Men det är väl skönt att ha lite att kämpa med. :)

4 kommentarer:

 1. Åhh va roligt med teknikfilmer! Jag som just har köp skejtgrejer undrar med skräckblandad förtjusning om jag ens kommer komma framåt... Grymt jobbat, snart susar du fram ska du se!

  SvaraRadera
 2. Det såg väl bra ut! Inte riktigt samma putrumpa som Södergren, men väl nära ;-)

  Keep it up!

  /Anna

  SvaraRadera
 3. Malin: Nice med skejtgrejer! Jag kör på ihoplånade prylar, men funderar på att satsa på nytt till nästa säsong. Hoppas du gillar det lika mycket som jag!

  Anna: Haha, nära är också bra! Den dagen jag får Södergrens putrumpa kommer jag vara omöjlig att stoppa! :)

  Felicia: Tack!

  SvaraRadera