måndag 19 december 2011

Gårdagens viktigaste lärdom

Det sägs att man ska lära sig tre nya saker varje dag. Jag minns inte vilka två andra grejer jag lärde mig igår, men den första saken var i alla fall att en stel löparkropp inte bråkar med juijitsugolv.

Efter att jag kört ett någorlunda långt långpass alldeles allena på mina rullisar mötte jag upp intervallspringande klubbkompisarna i ett rött litet hus några kilometer utanför stan. I huset ligger en hyfsat anrik juijitsuklubb, och innan vi lånade bastun fick vi prova på några enkla grepp och självförsvarsgrejer på det mjuka golvet. Bland annat skulle vi rulla baklänges över axeln och komma upp stående igen efter att ha fallit. Över axeln alltså. Men min stela löparkropp tyckte att axel var lika med nacke och sen gick det som det gick. Imorse vaknade jag med en nacke som inte mådde så bra. Mycket klokt gjort. Nästan i samma division som att stuka foten i högklackat och sen inte kunna springa på nån månad.

Nåja. Jag lärde mig i alla fall något. Och kunskap är väl alltid bra. Eller?

2 kommentarer:

  1. Aj aj, inte helt klokt kanske... :-(
    Men man lär sig av sina misstag. Hoppas det går över snabbt.

    SvaraRadera
  2. Oj och Aj! Jag lärde mig den där rullen när jag var liten och den är bra att kunna när man behöver komma upp fort! :) Nästa gång sitter den ska du se!

    SvaraRadera