tisdag 27 september 2011

Världens kortaste ben

Jag går i seriösa cykelskaffartankar sedan en tid tillbaka. Och då ska man hålla på och mäta varenda liten kroppsdel för att ta reda på hur stor (eller liten) cykel man ska ha. Så jag har mätt och räknat. Och kommit fram till att mina ben är ohyggligt korta jämfört med allt annat på min kropp. Eller ja, det anade jag egentligen redan, men nu har jag det svart på vitt.

En annan sak som jag funderar över när det gäller korta ben är varför alla springer runt som michelingubbar ute i löparspåret. Varför har ni på er långbenat, mössa och jacka? Det är ju bara september! Och nästan tjugo grader dessutom. Nu skulle jag vilja säga att jag inte tar på mig långtightsen förrän snön kommer, men inte ens jag är så vågad. Däremot kan jag lova att oavsett väder så är det korta tights som gäller september ut. Alltid. Och i år tycks jag kunna stretcha ut sommaren ännu lite till eftersom meterologerna lovar högtrycksryggar och sol en tid framåt. Underbart!

Nu ska jag testa lite nya prylar ute på cykelvägarna. Och nej, det är ingen cykel, men jag ska rulla i alla fall.

Pytteben i kortaste tightsen. Är det sensommar så är det.

8 kommentarer:

 1. Haha, jag bor lite längre norrut, här är 8-9 grader en vanlig temperatur för tillfället. Då lockar inte korta tights! Mössa låter ju dock väldigt överdrivet så länge det inte är gott och väl minusgrader.

  SvaraRadera
 2. haha, kände mej lite träffad där, var påpälsad som fasen på rullskidpasset igår och kom faktiskt på mej själv med att tänka att "så här jädra kallt är det ju ändå inte"! :) Dock har vi ju minusgrader på nätterna så jag skyller på det!

  SvaraRadera
 3. Och när du börjar handla cykelkläder kommer du inse att du är världens tjockaste. Alla, jag menar verkligen a l l a, cykelkläder och annan utrustning är gjord för små, pimpinette italienare eller fransmän. Det är möjligt att du får vara lång men klädtillverkarna utgår fortfarande från att du ska vara smal som en fiskelina för att cykla.
  Jag har inte ett klädesplagg som är mindre än XXL tror jag ...

  Men ja' ä' int' bittääää ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag tar långa tights i löpspåret pga komplex för mina ben, korta tights har jag endast inomhus o när jag inte springer :d

  SvaraRadera
 5. Blir intressant att läsa vad du kommer fram till ang cykel... Är du med i ngn köubb? Hur mycket cyklar du (eller har tänkt attcykla)?

  SvaraRadera
 6. Malin: 8-9 grader...nä, kanske inte kortaste tightsen då. Men jag skulle helt klart ha trekvartstights! Jag blir varm som en ugn när jag springer. :)

  Träningslyckan: Så är det ju alltid! Man packar på sig alldeles för mycket kläder i tron att man ska frysa och så håller man på och smälter bort totalt efter tio meter... :)

  Zäta: Jäkla italienare! De tänker ju helt fel. Fatta vad mycket kläder jag skulle köpa om jag trodde att kläderna som passade mig var i en storlek mindre än jag trodde jag behövde! De borde således märka precis tvärtom. Nåja, jag ser fram emot en framtid som kort och småtjock cyklist!

  Suzan: Komplex är förstås också en anledning till att ha långa byxor. Men för tusan, starka, vältränad ben ska väl ingen behöva ha komplex för! Sedan jag började löpträna älskar jag mina ben, inte för utseendets skull kanske, men för att de är så fantastiskt bra på att göra som jag ber dem. :)

  Anonym: Ingen cykelklubb ännu. Funderar på att börja träna med Halmstadtriatleterna, fast det innebär i praktiken att jag får tränar cykel med CK Bure eftersom de klubbarna samarbetar. Och lita på att jag kommer berätta allt om'et så fort jag får tag i en cykel som jag tycker om! :D Och jag har tänkt cykla så mycket jag kan. Målet är en ironman inom närmsta två åren. Om det blir 2012 eller 2013 bestämmer jag när jag börjat träna. :)

  SvaraRadera
 7. jag trodde vi hade bestämt oss för Kalmar nästa år...

  SvaraRadera
 8. Jamen Zäta, jag har ju inte suttit på en cykel än! Jag måste få lov att vara lite velig. I alla fall i två veckor till eller så! Sen bestämmer jag mig för 2012. ;)

  SvaraRadera