söndag 18 september 2011

Stockholm halvmaraton 2011

Det där med 1.45 höll i sisådär 13,5k. Sen kom det en vägg. Men jag är rätt glad och nöjd ändå. Höll ihop det ganska bra och njöt av att springa i 4.55-tempo fram till Slussen. Resten av loppet hade jag varken ork eller hjärna nog att kämpa om minutrarna. De rusade iväg alldeles för fort och jag kom i mål på 1.51.50. Det är åtminstone drygt tre minuter bättre än jag åstadkom på samma gator förra året vid den här tiden. Eller, inte exakt samma gator. Banan var annorlunda i år, och vi sprang genom nån slags tunnel i en knapp kilometer. Inte alls särskilt mysigt. Jag har tydligen anlag för klaustrofobi. Jag tyckte att luften försvann..

Jag har i alla fall haft en grym helg. Kaffe i solen vid Nybrokajen innan loppet, en gigantisk gryta musslor (och en lika gigantisk tysk, eller var den belgisk?, öl) på Akkurat efteråt. Allt med Zäta som gjorde sitt bästa för att övertyga mig om att det är en bra idé att köra Kalmar redan 2012. Och jag tror nästan att det var meningen att vi skulle gå förbi Bianchis cykelkafé och att det skulle bli just där vi köpte kaffe. Svårt att låta bli att dregla när det står såna här grejer mitt framför ögonen.

Nu lägger jag ner det här med att försöka vara snabb ett tag. Nästa projekt är Markusloppet. Efter det ska jag njuta av att kliva in i höst- och vinterbubblan och ägna mig åt att nöta och köra ner huvudet i alla kilometrar jag ska göra på hjul, på skidor och i löparskorna. Och i bassängen.

6 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Mycket bättre att satsa än att fega!

  SvaraRadera
 2. Håller med Håkan; kul att du satsade. Nästa gång går det säkert vägen!

  Jag råkar ha en Bianchi över efter klassikern. (Via Nirone 7 Hydro alu - Ultegra/105. 52 tum. Även skor strl 39 och en fin sadel. Så här ser den ut: http://i567.photobucket.com/albums/ss112/jbpotter88/P1020131.jpg
  (Dock inte min cykel på bilden.)

  Hör av dig om du blir sugen och vill ha mer info! ;-)

  SvaraRadera
 3. Det är mina takter! Bättra att köra på än att hålla igen. Dessutom så vet vi ju att du inte ger dig :)

  Synd att du inte springer Lidingöloppet. Nästa år kanske? ;)

  SvaraRadera
 4. Håkan: Visst är det! Går det så går det liksom. :)

  Fia: Ja, nästa gång, då jävlar! :)

  John: Haha, känns som att det är många löpares takter... ;) Bära eller brista liksom. Antingen kommer man i mål på tiden man tänkt, eller så går det käpprätt åt skogen. Ja, det är synd att det inte blev Lidingö i år. Hade varit kul. Särskilt eftersom Caballo ska föreläsa på fredagen också. Och det hade varit gött att ha loppet gjort, för då hade jag kunnat dra igång en klassisker då och ha den gjord innan jag fyller trettio. Sånt ska man tänka på också... Men det får bli nästa år!

  SvaraRadera
 5. Snyggt!Och tre minuter är tre minuter oavsett! Kalmar 2012! Hur coolt som helst!

  SvaraRadera
 6. Gött Therese! Snyggt kutat! 13,5k i 4:55 i år -> 21,1k i det tempot nästa år. Garanterat!

  Triathlontankarna är spännande tycker jag. Spännande, kittlande och lite skrämmande. Tänk om man skulle få för sig en sån sak. Träna inför en IronMan... Härliga tanke, men var skulle jag få den tiden ifrån?

  SvaraRadera