måndag 15 augusti 2011

Kliv utanför lådan för tusan, Therese!

Petra skriver om det då och då - om att kliva ur sin komfortzon och våga göra saker som man tycker känns lite läskiga eller knepiga. Även om jag älskar att dansa så tycker jag fortfarande att det är lite läskigt att kliva ut på ett dansgolv. Det är nog så att jag alltid tänkt att jag är smidig som ett större kylskåp, och det är ingen bra egenskap när man ska snurra runt och vara följsam i takt med musik.

Men på den senaste tiden har jag fått omvärdera den saken. Jag är inte alls osmidigast i världen. Eller, snarare, jag kan fejka smidighet genom den allt större kroppskontroll jag fått under åren som löpare och skidåkare. Det är liksom inte längre så att ena handen inte vet vad den andra foten gör, utan allt hänger ihop någorlunda.

Fast det är fortfarande massa saker inom träningsvärlden som jag känner mig lite nervös inför. En sak är konvent. Alla verkar åka på konvent i tid och otid. Är det inte bloggvärldens eget Blogger boot camp arrangerat av bland annat Sofia och Terese så är det Nikehelger hit och LesMillslördagar dit. Jag blir lite illamående av nervositet bara av tanken på att vara i enorma salar med massvis med folk och försöka följa instruktören. Inte trampa fel. Inte fara iväg åt fel håll. Inte snurra till fel ände av salen.

Men så skrev Sara att hon skulle hålla föreläsning i Sisjön under konventet av alla konvent (att döma av namnet i alla fall) - The Convention. Min första tanke var att ringa arrangörerna och fråga om jag kunde få betala en mindre summa och komma bara på föreläsningen och skippa klasserna. Min andra tanke var, skrämmande nog, att jag skulle anmäla mig till hela dagen och gå på läskiga klasser också. Jag kikade mig nervöst över axeln när tanken dök upp, som för att försäkra mig om att ingen hört vad jag hade tänkt. Klasserna heter saker som "Explore your highest possibilites" och "TRX balanced - action in the loop", och jag lovar, det här är rena grekiskan för mig. Här har ni tjejen som tycker att det är avancerat med de gamla Friskisklasserna jympa medel.

Så jag ångrade min andra tanke.

Men sen ångrade jag mig igen. Det får vara slut med lådtänkande. Jag är ju rätt så orädd i andra sammanhang, på jobbet till exempel, så varför inte när det gäller träning?

Så, den här tjejen ska gå på konvent. Men nu behöver jag hjälp. Här är schemat - vad ska jag satsa på för klasser? Personligen tycker jag att stenåldersgrejen och armytrainingen låter grymt. Men om jag ska söka mig inomhus, vad sjutton ska jag anmäla mig till då?

6 kommentarer:

 1. Det tycker jag låter som en jättebra idé!
  Och du behöver ju inte välja dans/aerobicpassen som kräver mycket koordination. Det fanns ju hur många andra spännande pass som helst!
  Jag hade nog valt mellan TRX, atletisk muskelfys, dare to balance och explore your highest possibilities.
  Sen lät ju många av föreläsningarna riktigt intressanta. Det är ju så att man blir lite sugen själv :)

  Det låter som om du kommer att få superkul!

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul att gå utanför komfortzonen! Jag lovar att du vågar heltrevliga 8 om jag får säga det själv .. ha, ha) Blogger boot camp också!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det var grymt svårt att välja! Just för att det fanns så mycket att välja för oss icke-dansanta personer. Råstyrka i en massa funktionella pass! Själv valde jag kettlebells rootcamp, atletisk muskelfys, Torrnado (spinning), TRX. Då ses vi där, right?

  SvaraRadera
 4. Atletisk muskelfys och stenåldersträning skulle jag helt klart gå på! Och du gör helt rätt i att utmana dig själv i att vara obekväm. Det ångrar man aldrig.. förutom de där 10 minutrarna innan det väl sätter igång. ;-)

  SvaraRadera
 5. Sara: Tack för dina råd! Jag tycker också att muskelfysen låter grym, och TRX:en. Och nån yogaklass borde jag verkligen klämma in, trots att det är de klasserna som skrämmer mig mest. Jag är så oyogig nuförtiden.

  Sofy: Hehe, åttan, tror du verkligen det? Fast den låter onekligen grymt rolig i teorin... Och BBC, ja kanske! Jag blir väl helt hooked efter det här. :)

  Keron: Åh, kettlebells! Det kanske är det jag ska prova! Har aldrig fått tillfälle hittills. Och klart vi ses!

  Ulrika: Ja, båda dom låter som min kopp te också. Tyvärr krockar dom. :( Typiskt.

  SvaraRadera
 6. Spinning är annars riskfritt, där kan man liksom inte gå åt fel håll... Matthew Griffith och Nils Torring är grymma! TRX skulle jag också satsa på och stenålderspasset.

  Hoppas du vågar, för det brukar vara fantastiskt kul!!!

  SvaraRadera