torsdag 19 maj 2011

Hallå! Maxim?!

Det sägs ju att man ska testa allt man tänker sig att man ska äta och dricka under ett lopp på träning före så man vet hur kroppen kommer att reagera. Och det här har jag varit superduktig på. Innan mitt första Vasalopp till exempel så körde jag med Enervit som skulle finnas vid kontrollerna i olika former för att se vad som hände. Mådde strålande. Och efter det har det liksom råkat sig så att alla lopp där jag ansett mig behöva sportdryck har haft Enervit i muggarna. Men nu, när jag äntligen kommit mig för att ögna igenom PM:t för Stockholm marathon, så har jag insett att maran använder Maxim. Som jag aldrig någonsin tidigare smakat. 

Så vad tusan gör jag nu? 

På Göteborgsvarvet är det också Enervit som gäller. Ska jag hoppa över Enerviten då och ta med mig eget vätskevälte med Maxim stället, och hoppas på det bästa? Går det åt helvete så är det ju ändå bara två mil det handlar om, det är inte katastrofalt. Men att få ont i magen under Stockholm marathon känns inte riktigt som drömscenariot.

Det jag hört om Maxim är att den är lite elakare mot magen, och att folk brukar spä ut den mer än vad tillverkaren rekommenderar, för annars får de magknip. Men min erfarenhet från sportdryck på lopp är att det inte direkt är superkoncentrerad dricka man får förstås.

Åh, det var inte riktigt det här jag ville börja fundera över en dryg vecka innan Stockholm marathon!

1 kommentar:

  1. Eget vätskebälte med egen dryck på maran och komplettera sen med vatten som serveras kanske? :-)
    Alternativt ta bara små klunkar Maxim och drick vatten direkt upptill så det späs ut i magen. :-)

    SvaraRadera