måndag 25 oktober 2010

Gymråtta

Ikväll kom jag på varför jag inte varit bland styrketräningsmaskiner på ett gym på typ ett år - för jag avskyr det. Maskiner är verkligen skittrist. Jag fattar inte varför jag ska böka in mig i konstiga ställningar bland märkliga metalltentakler som på ett eller annat sätt ska träna isolerade muskelgrupper på mig, i alla fall om jag lyckas göra likadant som den tecknade figuren gör på bilden på maskinen.

Men jag har en svag rygg och det måste jag göra något åt. Under mina rullskidspass är det i ländryggen som jag blir trött först av allt - emellanåt måste jag stanna och stretcha och greja för att det ska gå att rulla vidare. Så jag måste träna styrka, men det måste finnas ett bättre sätt.

Det är bara det att jag känner mig helt lost när det kommer till annat än konditionsträning. Jag står där bland de fria vikterna och vågar inte göra nåt, och när jag hamnar i maskinparken vill jag bara kräkas på alltihop. Jag har inget fokus och ingen lust. Dessutom gillar jag inte stämningen som jag stött på på i princip alla gym jag varit på - det känns liksom inte härligt på nåt sätt, bara hormonstint och ensamt. Alla vaggar fram mellan apparaterna med håglös blick, och det känns inte som att träningen man utför bland de där maskinerna är särskilt funktionell eller användbar i verkliga livet.

Nä, just nu kan jag inte komma på någon annan lösning än att jag ber om hjälp att skapa ett träningsprogram som involverar fria vikter, pilatesbollar och min egen kroppsvikt. Jag vill inte se en styrketräningsmaskin mer i hela mitt liv.

3 kommentarer:

 1. Tråkigt att du har fått den bilden av gymmet, tycker själv vi har en bra stämning på vårat gym men jag förstår precis vad du menar ;)

  Här har du något att bita i som involverar fria vikter, pilatesbollar och din kroppsvikt. bara att skriva ut och rocka loss :)

  http://www.studenterna.nu/documents/Cikeltraning_HT09.pdf

  SvaraRadera
 2. ja, kör på de fria vikterna istället. maskiner är skittrist!

  SvaraRadera
 3. Daniel, du är en klippa! Det där var precis vad jag behövde. Nu jäklar! :D

  Sara, skönt att höra att jag inte är ensam om att inte gilla maskinerna...

  SvaraRadera