onsdag 11 augusti 2010

Dumma, dumma höft

Foto: Johan

Sedan en tid tillbaka har jag haft lite känningar i högra höften, liksom på framsidan/utsidan. Efter att ha hört mig för lite bland folk som kan så är det ett muskelfäste som spökar. Förmodligen kommer det från att jag är stel och kort i baksida lår och sätesmuskel, och eftersom jag springer lite "snett" på grund av att min högra fot dragits med en massa skavsår och blåsor under en tid. Jag har fått lite stretchtips och några rehab/prohabövningar. Men tror du att jag har varit en duktig löpare och gjort dem? Nä, såklart inte. Och igår när jag sprang andra passet efter Icebug så fick jag ont. Igen. Inte ontont, men så att det kändes.

Hur sjutton ska man få sig till att bli bättre på att sköta om sina skavanker och rätta till dem innan det blir kris och katastrof av dem?

4 kommentarer:

  1. stretchning är ju verkligen a och o för en löpare. Anser jag. Och egentligen tar det ju inte så lång tid. Frågan är varför du "struntar" i det?
    Hoppas höften blir bättre!

    SvaraRadera
  2. 1. du kan få låna första säsongen av true blood av mig. så lagar du lite mat, sätter dig bekvämt i soffan och kollar på ett-tre avsnitt per kväll i typ en vecka. funkar för mig, jag har aldrig ont i höften.

    2. jag gillar att tänka på när johan tar det fina kortet ovan. hur han ligger i gräset och väntar och att ni kanske tar om det några gånger kanske. eller att du bara är grym på att freeza.

    3. kul att ni kommer tillbaka nästa vecka, fast då ska jag ha semester. ville bara påpeka det. att jag ska ha semester alltså. och att det är kul att ni kommer tillbaka. ni är kul.
    hejdå

    SvaraRadera
  3. Maria: Jag håller helt med! Jag borde stretcha bättre. Jag är bara alldeles för sugen på att duscha och äta efter träningen för att "hinna med" stretchingen tror jag. Men det ska bli ändring på det. :)

    Annika: Haha...jag köper True blood-alternativet rakt av! Men jag får nog klämma in några löppass före eller efter också för att det ska bli min grej. :) Och apropå bilden så är Johan bättre på att ta bilder än jag är på att freeza. Jag är bra på att försöka springa snyggt och se arg ut. Kul med semester, även om det ju sticker lite i hjärtat att min tar slut när din börjar. Jag vill också vara ledig. Hadet, ses när du kommer tillbaks!

    SvaraRadera
  4. Tror bästa sättet är att lära av sina misstag. ;)

    SvaraRadera