måndag 11 januari 2010

Astronomisk tidsångest

Jag har gjort något jag inte borde ha gjort. Jag har kollat resultatlistorna i mina två tänkta Vasalopps-seedningslopp. Eller ja, om jag var en lugn och stillsam person som inte hetsar upp mig och får prestationsångest så borde jag verkligen ha gjort det, för det är ju egentligen en god idé att kolla upp vilka tider man behöver göra i ett lopp för att det ens ska vara meningsfullt att köra. Men jag är ingen lugn och stillsam person utan prestationsångest. Jag är snarare en våldsamt hysterisk person som har en tendens att stressa upp mig nåt alldeles vansinnigt över fel saker.

Och nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra med vetskapen att den kvinna som hade sämst tid i Ulricehamnsloppet förra året åkte 42k på 4.08. I Stråkenloppet ser det lika illa ut. Ska jag ha ångest? Ska jag försöka övertyga mig själv om att det kommer att ordna sig? Ska jag lägga mig på soffan och förtränga allt vad skidtävlingar heter och se till att missa bussen till Sälen den 6 mars?

5 kommentarer:

 1. shit! 42 k på 4.08 är ju inte dåligt på nåt sätt! Men jag kan tänka mig att det bara är en viss typ av tjejer som ställer upp i seedningslopp.. inga medelmåttor direkt. Så jämför dig inte med dem. Det är säkert tjejer i kondomdräkter det där. ;-)

  SvaraRadera
 2. du ska ju till orsa i helgen och öva :) och så håller jag med ulrika. finns nog många fler långsamma i vasaloppet än i seedningsloppen, rent procentuellt alltså!

  SvaraRadera
 3. Ta det lugnt Therese, vi tror på dig, och om du gör det också så kmomer du klara skivan! :)

  SvaraRadera
 4. Blir inga problem ska du se!

  SvaraRadera
 5. Ulrika: Helt säkert! Det jag funderar över såhär på morgonkvisten är om man blir snabbare bara av att sätta på sig en kondomdräkt. Ungefär som att vetskapen om att man har tävlingsdräkt på sig liksom ska smitta av sig på benen och armarna och göra dem superstarka. Kanske värt att testa...?

  Sara: Så sant. :D

  Mikaela: Vad gullig du är, tack! :D

  Snorkkis: Känns hur fint som helst att du också tror på mig! Att få lite pepp gör faktistk underverk med den egna självkänslan. :)

  SvaraRadera