söndag 10 januari 2010

SkidtävlingsfunderingarDen här dagen går verkligen i skidornas tecken. Vi har hunnit se Domracheva skjuta på fel tavla och Helena Jonsson komma tvåa i skidskyttet, och nu är det damernas slalombackelopp i Tour de ski som gäller. Detta samtidigt som Johan sitter och fixar med sin Vasaloppsplats och vi planerar för säsongens skidtävlingar för egen del. På onsdag bär det av till Åkulla för en deltävling i Hallands Tour de ski. 5k för min del, 7,5k för Johan. Ska bli festligt att se hur snabbt jag kan åka och om jag kan haka på de andra tjejerna. Fast när vi suttit och kollat på resultatet i cupen de senaste åren så har det knappt varit några tjejer med i D21-klassen. Jag kanske får åka med de 15-åriga killarna istället...

Och innan nästa deltävling på touren den 27 januari ska jag hinna med ett första seedningslopp i Mullsjö den 24 januari, nämligen Stråkenloppet på 40k. Sedan följer jag med Johan till Ulricehamn och åker 42k ett par veckor senare.

Behöver jag säga att jag älskar att tävla...?

3 kommentarer:

 1. känns helt overkligt med skidlopp här nere i södern. visste inte ens att det fanns. men skoj att du ska köra! :D

  du som blivit värsta proffstränaren, tycker du det är jobbigt att springa med stavar? jag var alldeles förvånad imorse!!

  SvaraRadera
 2. Jag vet! Jag blev också helt förvånad när jag kollade skidförbundets hemsida. :)

  Och ang stavlöpningen, det är sjukt mkt jobbigare! Min puls skjuter i taket ordentligt. Bara att köra vanlig stavlöpning är ju jobbigt, och då att göra backintervaller, eller lite mer barmarksskidträning med sprättsteg och andra frånskjutsövningar är så förtvivlat jobbigt ibland att man blir som en våt trasa i toppen på backen...

  SvaraRadera
 3. Bra tips med Stråkenloppet, har hört talas om det men läste nu på länken som du så snällt hade fixat. Bra resultatlista, många som åkte runt 4 tim och det känns det ju faktiskt som att man skulle våga ställa upp... Ska se om jag får med mig nån dit :)

  Och angående snoret så hade jag samma känsla idag, haha, av vanlig inte alltför ansträngande åkning men det bara rinner... :)

  SvaraRadera