Alltså, jag for runt några varv på Galgberget tidigare ikväll. Sprang inte särskilt fort ens, trots att jag försökte få till ett snabbdistanspass. Men hujedamig vad min kropp kändes matt efteråt. Jag håller blodgivningen som misstänkt, och det faktum att alla järntabletter som de vill pracka på en på sjukhuset alltid är helt omöjliga att få i sig eftersom de gör att jag får paniskt ont i magen.
Så, för att råda bot på det, eller i alla fall för att göra ett försök att rätta till järnnivån, har jag nu provat Mikkans spenatsoppa med wasabi. Och jävlars vilken grej! Supergott. Hade inga morötter hemma och funderade på att hiva i lite rivna rödbetor, men hejdade mig vid tanken på hur märkligt det skulle kunna se ut. Och bara för att jag känner mig på ett alldeles strålande sopphumör så tänker jag bjuda på mitt favoritsopprecept:
Magisk rödbetssoppa
(ca 4 port)
Börja med att göra chilipasta:
2 citrongrässtjalkar
2 vitlöksklyftor
1-2 chilifrukter, utan frön
1 lime eller citron, enbart juicen
5 cm färsk, skalad ingefära
Tryck ner allt i någon liten bunke och kör hårt med handmixern!
Nu kan du fortsätta med resten av soppan:
2-4 charlottenlökar (eller en vanlig lök)
1 msk kummin
500 g kokta rödbetor, hackade
600 ml buljong
400 ml kokosmjölk
svartpeppar
lite salt
Stek löken i olja nån minut. Lägg i kummin och chilipastan. I med rödbetorna och härja runt i 2 minuter. Häll i buljongen, puttra i 7-8 minuter. Precis innan du vill äta soppan, mixa och ha i kokosmjölken.
Servera med yoghurt blandad med hackad gurka, färsk koriander och färsk mynta.
Värsta grymma soppan som smakar så otroligt mycket att man får äta långsamt för att hinna med att känna allt!
Fan vad kul att du gillade det! man tror inte att det skall vara en perfekt smakkombo, men den som prövar får se!
SvaraRaderaSweet att få betalt i reda soppreceptspengar, du gör mig lycklig och stolt som soppnörd! ;)