söndag 5 april 2009

77


Ovanför träden, i dimman nånstans, ska Stubnerkogel ligga, det vill säga vårt hemmaberg.

Måndag 30 mars

Dimman låg som ett lock över Gasteinerdalen, och snön som föll under natten hade skapat ett metertjockt täcke av puder ovanpå de pistade backarna. Sjukt svåråkt, således. Och jag tog mitt förnuft tillfånga och bytte brädan mot ett par skidor. Och eftersom det var evigheter sedan jag åkte senast så hade jag helt missat carvingskidorna. Men den här måndagen var det förstås inte så att vi fick chansen att utnyttja carvingtekniken eftersom dimman gjorde att vi inte såg ett skvatt så fort vi kom över 1000 meters höjd, och nere i dalen var snön inget vidare, så vi fick härja runt bäst vi kunde i backar som vi inte riktigt såg.



På väg upp i Stubnerkogelbahn för första åket på skidor.

På Schlossalm, i snödimman.

Och det var så klart asroligt. Första skiddagen, rätt tomt i backarna på Schlossalmberget, det vill säga vårt grannberg som man kunde skida till och slapp åka buss (bussarna gick givetvis dit också, men vem fan åker buss om man inte behöver?), och efter lunchen på Kleine scharte på 2000 meter tänkte vi åka Österrikes längsta backe. 13 kilometer från toppen på 2300 meter ner till dalen i Bad Hofgastein. Men hur det nu var så var liftarna upp på toppen inte öppna, så det blev till att hålla sig lite längre ner och åka typ halva pisten. Vilket ju funkade det också. Särskilt när vi kom ner en bit nedanför trädgränsen och fick syn på gluggar i dimmtäcket.
Efter ungefär halva H2:an anade vi Bad Hofgastein någonstans där nere.
Dimman lättade dock inte ordentligt, så vi fick åka i dålig sikt hela dagen. Vilket ledde till att när vi skulle hem hamnade vi lite utanför backen i offpisten. Det var visserligen inte nån jättestor skillnad eftersom det kommit så mycket snö i de pistade backarna att det liknade offpiståkning även där, men lite mer kontrollerad kanske.
J försöker bemästra vad vi tror är en röd backe, men det visade sig vara några meter utanför.
Vi kom ner för Stubnerkogel trötta men glada. Kort sagt, en väldigt lyckad dag.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar