fredag 30 november 2012

Bland skivstänger och hantlar

När jag är less på att springa får jag istället dille på styrketräning. Och eftersom jag aldrig kan göra saker lagom stillsamt utan istället har en tendens att snöa in på två-tre stycken roliga övningar som jag kör mängder av tills jag lessnar och kommer på två-tre nya så har jag nu blivit besatt av frivändningar.

Jag kör nåt som jag tror kallas för hängfrivändning, det vill säga jag börjar högre upp än man "ska". Istället för att utgå från en position med böjda knän och stång i knähöjd så står jag med ganska raka ben och stången i lårhöjd. På så sätt jobbar jag mer med rygg, skuldror och axlar än med låren. Låren får sitt i alla knäböj istället. Frivändningar är kanske den roligaste skivstångsövningen som finns. Explosivt och snyggt.

Svettig men stark!

Lite muskler på axlarna har jag fått den senaste tiden i alla fall. Kan nog vara användbart i skidspåren i vinter.

7 kommentarer:

 1. Härligt med gym! Du ser stark ut och grymt snygg i håret!!

  SvaraRadera
 2. Härligt! Grymt snygg frisyr!!

  SvaraRadera
 3. Grymma axlar och fin frisyr!

  SvaraRadera
 4. Frivändning är ju grymt svårt också! (Tycker jag :)). Får ofta folk som kommer fram och ska ge tekniktips när jag gör den...

  Måste fråga dig förresten, googlade på "springstavar" och hamnade på ett gammalt inlägg på din blogg. Jag funderar på att skaffa stavar för typ elghufs och för att gå uppför slalombackar med - vad är springstavar och hur använder man dem? :)

  SvaraRadera
 5. Tack allihopa! Vad snälla ni är. :)

  Vilma: Jag springer med ett par helt vanliga gamla längdskidstavar som jag rotat fram ur mammas förråd. Det ska vara ett par stavar med remmar och handtag som du tycker sitter bra på dina händer så att du kan få till samma "släpp" bakåt när du springer som du får om du åker skidor. Och sen behöver de vara lite kortare än skidstavarna har jag märkt, mina är säkert tio cm kortare än skidstavarna. Hoppas jag kunde vara till nån hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det låter bra! Tack för svar - får väl rota i förrådet efter ett par gamla stavar jag också :)

   Radera