fredag 10 augusti 2012

Halmstads största naturliga utomhusbassäng?

Att jag inte har kommit på det här tidigare! Halmstads strandlinje består inte bara av några mil sandstrand (varav Tylösand av någon anledning verkar vara den mest frekvent besökta - helt obegripligt när det finns så många fler mil sand!) utan också av klippor. Och av kantiga stenar som har sitt ursprung i något av alla stenbrott som ligger insprängda en bit in från vattnet.

Igår parkerade jag och Johan oss vid det mest kända brottet i Grötvik. Kommunen har tvingats sätta upp höga stängsel runt det eftersom folk utan hjärnor går upp på 12-15 meters höjd och hoppar ner mot vattnet men istället blåser in i klippväggarna och slår sig eller landar illa och drunknar. Vi höll oss dock på lägre nivåer nästan precis i höjd med vattenlinjen.

Efter en stunds bokläsande i solen krängde jag på mig våtdräkten (för första gången sedan Sövde! Shit vad tiden går!) och hoppade i. Första tanken - shit vad märkligt med sötvatten när man är vid havet. Andra tanken - har jag inte läst en bok nån gång om någon som blev mördad i ett stenbrott och som liksom flöt upp till ytan ett tag senare, helt vattenskadad?

Nåja. Förutom att jag simmade in i något väldigt kletigt och konstigt (förmodligen en grästuva eller liknande som legat och kladdat till sig i vattnet ett tag, men jag blev dödsförskräckt och trodde att det var ett avhugget huvud) så förflöt simpasset lugnt och skönt. Stenbrottet är såpass stort att om man håller sig till kanterna och simmar runt så får man ett varv på 450 meter. Inte illa. Tre såna varv plus lite till och jag var nöjd.

Snacka om superbassäng. Varför trängas med fikasnackande bröstsimmare i en artificiell femtiometersbassäng, eller med brännmaneter i havet när man kan vara själv i en hundra meter lång naturlig pool?

Superwoman! Våtdräkt är kanske det snyggaste man kan ha på sig...

Och så det obligatoriska nojandet innan man hoppar i. Är det kallt? Är det djupt? Kommer jag bli uppäten av något sjöodjur?

Fråga mig inte vad jag gör med huvudet sådär långt upp ovanför vattenytan. Jag hoppas att jag var på väg att stanna och sluta simma och inte skulle ner med huvudet igen.

7 kommentarer:

 1. vad hände med "ajajaaaaj, allt gör bara ooont"-filmen? Den när du kränger på dig simmössan och simglasögonen första gången... aaa, young padowan, du har kommit långt i din utveckling till JediSuperIronWoman :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JediSuperIronWoman, yeah! :D Och numera är jag så hård och cool att det inte gör ont att få på sig simglasögon längre. Med lite träning blir man bättre på allt!

   Radera
 2. Hahaha, sjöodjur och avhuggna huvuden. Rolig läsning som vanligt! :)
  Har du kortat benen på din våtdräkt? Har hört att riktiga tri-proffs gör det för att lättare komma ur dem. Eller Orca S4:an är kanske så från början?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tänk om det ändå hade varit så att jag var ett triproffs och kortat benen medvetet! Men nej, den är sån. Eller så blir den sån på min kropp. :)

   Radera
  2. Håller med om att man aldrig är så het som i våtdräkt! Har likadan som du och min har oxå korta ben!

   Radera
 3. Jag tycker du är skitsnygg i din våtdräkt!!! Bra simmat! Skönt att få till ett pass utomhus! Vi kanske kan simma tillsammans i kalmar innan tävlingen, det fanns ju särskilda tider då man kunde simma där vi ska starta:) Snart är det dags, såå spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Jag vill också simma i Kalmar innan tävlingen, såg att det är kl 7 på morronen som gäller. Är nog inte där så tidigt på torsdagen, men på fredag kanske? Fast då kanske inte våtdräkten hinner torka... Vi hörs om det tycker jag! :D

   Radera