tisdag 31 juli 2012

Hej cyklist!

Alltså. Livet som cyklist innebär så mycket nya saker att tänka på. Som det där med att inte ha trosor under cykelbyxorna. Och ganska tidigt i min cykelkarriär fick jag veta hur man beter sig när man möter andra cyklister ute på vägarna. Hälsa ska man förstås. Särskilt om det är en racercyklist som verkar lyda under cyklisternas gyllene regler. Du vet, det är med rätt längd och färg på strumporna, rätt färg och storlek på vattenflaskorna och framför allt - kläder som matchar cykeln. Eller hjälmen. Eller hur tusan det nu är.

Hur som helst. Jag hälsar glatt på alla cyklister jag möter när jag är ute och rullar (här passar det bra med ett litet klargörande a la KarinTri: Cyklist = person på cykel som bär hjälm. Idiot = person på cykel som inte bär hjälm). En lätt vinkning oftast, ibland ackompanjerat med ett "hej" om vi passerar nära varandra. Jag älskar ju cyklister och blir lycklig när jag får syn på någon som är som jag där ute. Alltså hälsar jag.

Som häromdagen. Jag lyfte handen och vinkade, sa ett glatt hej. Cyklisten jag mötte stirrade, hälsade förvirrat tillbaka. Jag blev förvånad, tänkte hoppsan, har jag hjälmen på fel håll eller vad är det frågan om?

Nä.

Jag råkade bara inte cykla just då. Jag var ute på promenad. Klädd i nån slags kjol och såg väl ut som vilken sommartjej som helst. Inte alls någon cool cyklist.

Jag tror jag ska tatuera in "cyklist" i pannan så folk fattar vad jag pysslar med även om jag råkar vara någon annanstans än i cykelsadeln.

Som triathlet är det förresten lite friare. Då får man cykla i linne till exempel... ;)

7 kommentarer:

 1. Haha alltså de där jävla "reglerna"! Tänk o det vore samma i skidor! Har man Craft underställ måste ALLT vara Craft. Har man rossignol skall man helst klä sig i helorange. Man får inte ha Madshus skidor och OneWay-stavar. Kan inte släppa hur barnsligt det är i just cykelvärlden. Vi har haft cyklister som på allvar gått ur klubben för att de var missnöjda med tävlingskläderna.. I min värld gäller "Jag har på mig vad fan jag vill så länge det går fort" :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Hoppas de stackars cyklisterna hittade en klubb som motsvarade deras krav. :P Men jag tycker på nåt vis att det är lite festligt med de där reglerna ändå, bara folk kan använda dem med glimten i ögat. :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Therese, härligt att du tagit lärdom =) Men jag tror att min skarpa blick noterar att du har 75cl flaskor på hojjen och på detta i olika färger!! Sedan ser jag: för korta strumpor och kompressionsvadenuheter på vaderna..argh!!

  Rättning i ledet - Gör om - gör rätt! ;-D

  ha en bra dag

  Mvh
  Fritz (stilpolis) :-D

  Ps. kan hålla med om att triathleter kommer undan med mycket, är det därför ni blir det?? Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt Fritz! Jag skyller på att det var tävling, och arrangörens flaskor som jag fick på en vätskekontroll. Jag ska genast skriva och klaga! ;) Och givetvis är det eftersom jag har så svårt att hålla mig till reglerna som jag blivit triathlet. Himla jobbigt att man måste springa och simma bara för det, men det är sånt man får ta... ;)

   Radera
 4. *hahaha* Då är man minst sagt fast i cykelträsket! :)

  SvaraRadera