måndag 28 maj 2012

I våtdräktslimbo

Det här med våtdräkter alltså. Jag fattar ingenting.

Den senaste månaden har jag ägnat nån timme här och där åt att scanna nätet på information om vilken våtdräkt jag ska ha. Ringt Lena i Motala och ställt tusen frågor. Jag har hittat miljoner modeller och märken och till slut bara lagt händerna för öronen, blundat och sjungit en sång i ren desperation. Procrastination is my middlename, oh yes.

Men nu börjar det bli bråttom. Jag hade tänkt köra min första triathlon på antingen sprint eller olympisk distans den 10 juni. Och exakt hur många veckor är det dit? Jo, mindre än två. Herrejesus. Egentligen borde jag nog bara stoppa huvudet i sanden en stund till och glömma bort att jag ens funderade på att bli triathlet.

Suck.

Simstadion Brottet med tempererat havsvatten öppnar idag! Åtminstone nåt jag har koll på när det gäller simning...

3 kommentarer:

 1. När jag simmade Vansbro gick jag till en dykbutik där jag bodde, sa att jag skulle simma och de plockade fram en våtdräkt med korta ärmar och ben. Hyrde den och tog med mig, men när det var dags för att byta om tänkte jag att det är väl för mesigt att ha våtdräkt, så jag lät bli att använda den. Inte heller smorde jag in mig med fett. Så efter simmet blev det givetvis ett låångt besök i värmetältet huttrandes med en filt runt kroppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I efterhand, tyckte du att du gjorde rätt val? :) Jag måste ha våtdräkt, jag kan inte riskera att frysa under simningen för jag vill ha så goda förutsättningar som möjligt inför resten av tävlingen. Och framför allt tror jag att jag behöver flythjälpen med tanke på att simningen är min svagaste gren under IM.

   Radera
 2. Mitt mål var endast att genomföra loppet. Det var inte heller rekordkallt i vattnet, tvärtom. Jag hade förberett mig genom att simma två gånger i en sjö hemma, utan våtdräkt, halva sträckan vardera gång. Första gången kändes det iskallt, andra gången hade jag vant mig. Så jag var mentalt beredd på att simma utan våtdräkt. Själv sjunker jag som en sten i vatten, men tyckte inte att jag saknade flythjälp. Skulle jag simma Vansbro igen skulle jag dock ha våtdräkt. Det var inte så roligt att vara blåfrusen. Troligen skulle vattnet också inte heller vara lika varmt igen. Skallra tänder i onödan är inte vad jag skulle välja idag.

  SvaraRadera