tisdag 15 maj 2012

Andreas ska cykla hela Sverige på 100 timmar

Minns du Andreas Lindén? Extremidrottaren från Borås som skulle skida genom Sverige i januari 2011 när hela landet var täckt av snö. Men han gav sig tyvärr av från Smygehuk någon vecka för sent, och töandet satte stopp för hans framfart en bit norr om Motala.

Nu ska han cykla Smygehuk-Treriksröset istället. Och det ska gå på max 100 timmar. Om han följer rutten och inte hamnar fel en enda gång handlar det om 2100 kilometer och 10 441 höjdmeter.

Om han ska klara det här kan han inte stanna någonstans på vägen. Han kan inte stanna för att sova, inte för att äta, inte ens för att byta kläder.

Jag är mållös.

Den 16 juni ger han sig av. Följ honom på Facebook, på hemsidan eller på Twitter.

Andreas Lindén. Bild lånad från sverigeloppet.nu

8 kommentarer:

 1. Galna människa! Men fascinerande minst sagt.

  SvaraRadera
 2. Damn. Sånt här är så sjukt inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir imponerad, samtidigt som jag funderar över hur det går till. Hur är människan byggd?!

   Radera
 3. Han är så cool! Men galen! Men cool!=)
  Heja heja heja!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Galet, men kittlande och coolt!

   Radera
 4. Helt outstanding :-)) Här kommer tips på fler personer som avser att cykla genom Sverige fast för ett välgärning där fler har möjlighet att köra en sträcka http://rosalandet.se/
  ps.kul att du har hittat löparglädjen igen ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shitt! Det där skulle man vara med på! Det verkar gå en ordentlig trend i det här med att cykla eller springa långa sträckor för en god sak. Ride of hope har ju funnits länge, sen har vi ju Team Rynkeby som cyklar till Frankrike, och nyss hörde jag om nån cykeltur för hjärnan eller hur det nu var. Roligt!

   Radera