söndag 18 mars 2012

Min bästa kom-ihåg-lista

Ska du ut och cykla? Checka isåfall av följande:

1. Kolla väderprognosen. Visar den ett litet moln med droppar under betyder det regn.
2. Har du sett molnet med dropparna - ta med extra handskar om du planerar att vara ute längre än en timme. Obs! Två timmar är längre än en timme.

Jag kan intyga att du visserligen överlever även utan denna eminenta kom-ihåg-lista, men livet som cyklist blir så mycket roligare om du slipper lägga energi på att fundera över om fingrarna fortfarande lever eller om de håller på att långsamt förtvina i nekros.

Blött? Jorå.
Men jag kom fram. Har nu tagit mig hemifrån ut på landet där min familj bor springandes, rullskidandes (fast åt andra hållet) och cyklandes. Cyklingen var mest tidseffektiv, rullskidåkningen roligast. Men det kan förstås bero på väderförhållandena...

9 kommentarer:

 1. Som erkänd primadonnecyklist så vill jag även påpeka vikten av rätt temperatur. Det är roligare att cykla i regn och 25 grader än regn och 5 grader.
  Roligast är det om det inte regnar alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klenis. ;) En sak som du måste ta i beaktande är hur du vill uppfattas av omgivningen. När man anländer totalt genomblöt efter sex mil i spöregn så tycker folk att man är rätt hård. Det tycker de inte efter sex mil i strålande solsken, vindstilla och 20 grader. Då tror de att man varit ute på picnic.

   Radera
 2. Burr, det passet skulle jag nog ha varit för mesig för också. Du är tuff du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe... Jag kände mig inte så tuff under själva passet, då var jag rätt trött på mig själv för att jag ger mig ut på sånt här. Men efteråt kände jag mig cool. ;)

   Radera
 3. I min cykelvärld är det alltid fint väder och jag får aldrig punka. .-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den cykelvärlden vill jag också ha! :D

   Radera
 4. Jag lägger till en egen punkt som jag upptäckte idag:
  3. Är det medvind och lättkört på ena hållet betyder det att det är motvind och mycket jobbigare när man sen vänder och ska ta sig hem igen. Då är det dumt att man har kört lite extra bara för att det kändes så bra..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, det måste man ju också tänka på. Det tråkiga är ju att man inte fattar att man har medvind förrän man vänder och inser att man har motvind. Så då kan man ha åkt och känt sig stark och jäkligt bra, bara för att inse att det var medvinden som gjorde det.. Jag önskar ofta att man kunde vända på världen så att man alltid hade motvind ut och medvind hem. ;)

   Radera
 5. 3. Telefonen! Jag ramlade en gång och slog i axeln rejält. Hade gett mycket för att ha haft mobilen då!
  4. Alltid ha med sig extra luftslang + pump ifall man får punka :-) (samt lära sig byta slangen)

  Nu vill jag bli frisk så jag kan rasta min fina cykel jag också!

  SvaraRadera