söndag 26 februari 2012

Gå inte i skidspåren!

Som en liten varning till flanörer som tycker att preparerade skidspår är en superbra plats att promenera på: Akta er för arga skidåkare i Nässjötrakten. Jag säger då det. Handgemäng kanske är lite onödigt, men ibland är det nära att även jag brister när folk inte har vett att ha sina promenader nånstans där ingen lagt ner massa tid, energi och pengar på att preparera och hålla i ordning skidspår de korta veckor om året som vi faktiskt har snö.

Nåja. Idag har ytterligare en solig skidåkardag lagts till handlingarna. Vi kom ut lite senare än igår och fick trängas med hundar, barn och virriga föräldrar i de nypreppade spåren. Hundarna var få till antalet och hölls i koppel av nybörjarskidåkare, och de kom man lätt förbi i ytterspår. Alla små barn som liksom studsade fram på skidorna gjorde mig så lycklig att jag åkte runt och smålog mest hela tiden. I alla fall till de virriga föräldrarna dök upp och åkte i bredd alternativt ställde sig på tvären tillsammans med sina barn mitt i nerförsbackarna. Föräldrar som inte har vett att kolla upp om det är något särskilt de behöver tänka på (till exempel vilket av höger och vänster spår som är lämpligast att hålla för att åkandet ska flyta smidigt för alla inblandade) och sedan förmedlar det till sina barn, såna kan jag gärna vara utan.

Men men. Nu ska jag inte vara sån. Det är trots allt fantastiskt att folk hittar ut i spåren och ägnar sig åt världens roligaste sport. Och jag säger det igen - det är faktiskt helt otroligt att vi fortfarande kan åka här nere i söder, trots mängder av plusgrader!

För övrigt är det bara två skidpass kvar innan Vasaloppet nu. Två! Efter nästa söndag är den här säsongen över. Jag blir ledsen bara jag tänker på det.

6 kommentarer:

 1. Tänk inte på den säsong som är slut utan på den som väntar! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det ska vara en rullskidåkare till att skriva sånt. :) Nåväl, jag ser fram emot en vår och sommar med massa brickpass och cykling och öppetvattensimning, jorå. Och rullskidor när det hinns med. Men skidåkning på snö slår allt det!

   Radera
 2. Skönt att det alltid finns de som är värre. :) Jag brukar nästan bli rädd för mitt eget humör när jag möter sådär tre söndagsåkare i bredd, i fel riktning i spåret och som givetvis inte har vett att flytta på sig. Men handgemäng, ja det var kanske att ta i hihi.

  Va härligt att du fortfarande kan köra på snö. Det är så nära nu! Många timmar kvar att njuta av säsongen. :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det nära! Och jag ska njuta varenda minut! Du också hoppas jag! :D

   Radera
 3. Men du, efter skidsäsongen kommer löpsäsongen! Och innan du vet ordet av är det skidsäsong igen!
  Var tacksam över det du har just nu. :-) KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt! Jag njuter av nuet nåt alldeles väldigt och är faktiskt extremt tacksam. Tacksam framför allt över att jag hittade på att börja löp- och skidträna för ett par år sen. Vilken superbra idé det visade sig vara! Kram!

   Radera