torsdag 19 januari 2012

Mina bästa tips

Det tipsas ju hit och dit i träningsbloggvärlden. Man får tips om hur man tränar effektivast, hur man bygger muskler snabbast och hur man gör för att hålla för ett marathon. Till exempel.

Jag vill förstås inte vara sämre. Så här är de - mina supertips för att livet som rullskidåkare ska bli så bra som möjligt:

1. Slipa stavspetsarna. Särskilt när du ska ut och åka på köldhård asfalt i Halmstad en helt vanlig onsdagkväll i januari. De tio minuter du sparar på att låta bli att slipa rullar snabbt iväg medan du kämpar med trubbspetsar mot stenhård, kall asfalt som i sin tur gör sitt bästa för att sabba rullet på dina skidor.

2. Ställ inte skotorkmaskinen i köket. I alla fall inte om du har tänkt använda den till dina rullskidpjäxor. Värme + inpyrd svett = inte hallondoft som sprider sig i hela lägenheten.

Ja, det var väl ungefär det. Lycka till!

Mycket seriös rullskidåkare.

4 kommentarer:

 1. dina tips var bra!! fast jag fattar inte riktigt hur det där med spetsarna funkar. rullar det sämre med dåliga spetsar? rullar man inte på skidorna? jag fattar noll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag var visst lite otydlig. :-) Med dåliga spetsar kan man ju inte staka och i kombination med kall asfalt som gör att hjulen rullar trögt så blir rullskidpassen inte precis nån picnic.

   Radera
 2. åh, har ni fortfarande ingen snö? Här har det snöat konstant i över ett dygn, så jag skulle gärna bjuda på lite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte minsta lilla flinga. Jag hörde nån optimist som sa att till helgen kanske den kommer, för då blir det kallt. Jag är skeptisk. Skicka ner om ni har över! ;)

   Radera