onsdag 2 november 2011

The Convention. Hjälp?!

På lördag ska jag till Göteborg på mitt livs första konvent. Det råkade bli så när jag under ett ögonblick i somras fick lust att utmana mig själv att göra saker jag aldrig vågar göra. Jag är livrädd för konvent. Mest eftersom jag är övertygad om att jag kommer göra fel. Jag är inte typen som fattar koreografi särskilt fort, och jag får lätt prestationsångest. Men under den här hösten har jag dock lärt mig gilla gruppträningspass, eftersom jag hittat en dansklass som jag verkligen älskar. Så det ska nog gå bra det här också.

Men när jag kikade lite på klasserna jag anmält mig till så ångrade jag mig lite. Varför i hela fridens namn har jag fått för mig att Acroplay ("En sprudlande och dynamisk teamklass med inslag från både akrobatik och yoga. På ett lekfullt och svettigt sätt får du uppleva världen i ett upp och nedvänt perspektiv"var något för mig? Jag kommer ramla omkull och skaffa mig ännu en lårkaka. Jag borde satsat på kettlebells istället.

Nåja. Det kommer säkert bli bra.

Fast en sak som jag helt ärligt undrar över är det här med att duscha och byta om. Eftersom det här är min första gång så jobbar jag lite efter devisen "jag gör som alla andra gör". Således - hur många ombyten ska man ha? Ett för varje klass? Det är ju typ bara en kvart mellan varje pass, så det är inte direkt så att man hinner med stora duschceremonin. Eller?

Ser ni en förvirrad löpare irra runt i Sisjön på lördag så kan ni väl ta hand om mig!

3 kommentarer:

 1. :) jag förstår frågorna. och personligen förstår jag också din undran inför acroyogan... men det blir säkert kul. eh.

  jag hinner väldigt sällan duscha eller ens byta om mellan klasser på konvent. om jag blir riktigt svettig så byter jag om, t.ex. efter en spinningklass eller så. men är det 3 klasser på raken med 10 min mellan så hinner man inte mycket. byta t-shirt på sin höjd.

  (däremot har jag alltid med rätt många ombyten som jag väldigt sällan använder. just in case liksom)

  SvaraRadera
 2. Säger som Sara, har alltid med mig miljoner ombyten, men använder väldigt få av dem...
  Man hinner liksom inte mellan passen. Till lunch brukar det dock vara skönt att ta på sig något torrt. Där har jag även ambitionen att duscha, men det brukar oftast landa med en raggardusch under kranen (man måste ju hinna äta också!).

  Var glad som kommer ihåg vad du har anmält dig till. Det gör inte jag. Det blir en spännande överraskning på lördag!

  SvaraRadera
 3. Marie Johansson4 november 2011 18:13

  Hej,
  Har följt din blogg ett tag och inspireras av dig och din löpning ;)

  Välkommen till Göteborg och The Convention. Du kommer inte att bli besviken. Blev riktigt glad när jag såg att du anmält dig. Det är nämligen 'mitt' gym haha. Alla instruktörer är bland Nordens bästa. Har du möjlighet så gå på föreläsningarna, både Colting och Mattias Reck föreläser.

  Milla som har AcroYoga nog den bästa inom AcroYoga, hon är ju akrobat i grunden så det kan bara bli bra ;-)

  Lycka till och oroa dig inte för ombytena, njut och ha kul så kanske vi träffs. Jag tränar på vårt andra Elixia men kommer att gå på Mattias Reck föreläsning.

  /Marie

  SvaraRadera