Jag kan inte få nog av saffranspannkaka. Har gjort egen som vi äter på en stugaltan med havsutsikt två kilometer från starten. Perfekt uppladdning inför en mil på 47 minuter och 59 sekunder!
Benet: Ja ska det vara så ska det vara ordentligt. :)
Anna: Jag fuskade och gjorde såhär:
1. Mortla ett kuvert saffran tillsammans med 1 msk socker 2. Blanda saffransockret + evt 2msk socker till i 1kg färdig risgrynsgröt. 3. Blanda i 3 ägg 4. Lägg i nån dl hackad mandel (skålla den om du vill, jag struntade i det för jag gillar skalet) 5. Häll smeten i en ungsform, ca 20x30 cm 6. Sätt i ugnen på 200 grader i ca 30 min
Det finns krångligare sätt, men tanten jag köpte salmbärssylten av tipsade om att göra såhär, och det funkade alldeles utmärkt. :)
Mmmm! Salmbärssylt och allt... Yum!
SvaraRaderaLycka till idag. Kör så det ryker!!
Ahhh, yummie! Receptet please :)
SvaraRaderaBenet: Ja ska det vara så ska det vara ordentligt. :)
SvaraRaderaAnna: Jag fuskade och gjorde såhär:
1. Mortla ett kuvert saffran tillsammans med 1 msk socker
2. Blanda saffransockret + evt 2msk socker till i 1kg färdig risgrynsgröt.
3. Blanda i 3 ägg
4. Lägg i nån dl hackad mandel (skålla den om du vill, jag struntade i det för jag gillar skalet)
5. Häll smeten i en ungsform, ca 20x30 cm
6. Sätt i ugnen på 200 grader i ca 30 min
Det finns krångligare sätt, men tanten jag köpte salmbärssylten av tipsade om att göra såhär, och det funkade alldeles utmärkt. :)