måndag 18 juli 2011

Superveckan!

Vilken fantastisk vecka jag har haft! Det var längesen jag kände mig så nöjd med all träning jag fått till som jag kände mig igår när jag kollade träningsdagboken. Jag brukar inte ägna mig åt veckosummeringar här på bloggen, för det är för det mesta inte särskilt intressant tycker jag. Men nu måste jag bara... Titta här!

Måndag: Morgonjogg 7k i hyfsat distanstempo för att vara jag och på morgonen.

Tisdag: Brutalintervallpasset - 5x1000m @ i snitt 4.40min/k + 10x200m @ i snitt 4.20min/k. Totalt 16,3k med upp- och nerjogg.

Onsdag: Rullskidor distans 13k. Pass med relativt låg puls. Tufft muskulärt men inte så flåsigt.

Torsdag: Morgonjogg 7k

Fredag: Löpstyrka på gymmet. Fokus på ben, höfter och säte. Intensivt och effektivt i 45 min.

Lördag: Långpass med glass! 21k på drygt två timmar.

Söndag: Intervaller med SIF. Nästan samma upplägg som i tisdags fast backar istället, och längre vila. 5x1000m @ i snitt 4.17min/k (!) + 5x100m backe.

Ingen hel vilodag, men däremot löpvila två dagar.

Totalt: Löpning - 64,4k @ 6h och 15 min
          Alternativ träning - 13k rullskidor @ 60 min + 45 min styrka.

Två intervallpass, ett långpass och två "samlakilometerpass" på en vecka, så skulle man alltid ha det! Eller i alla fall så ofta som kroppen orkar med det. Jag noterar också att det gör skillnad på farten om man har springkompisar jämfört med om man springer själv - kolla bara tiderna på mina tusingar i tisdags (ensam) jämfört med i söndags (med klubben)! Förvisso var vilan lite olika, joggvila i 90 sek i tisdags och stå/gåvila på cirka 2 minuter i söndags. Men ändå!

Den här veckan handlar det i början om att låta kroppen processa det jag utsatt den för. Ingen löpning förrän imorn kväll och sedan helvila på onsdag. På torsdag hoppas jag kunna köra ett stegintervallpass som jag längtar något helt otroligt mycket efter. Det är så förbannat kul att springa fort!

I lördags upptäckte jag hur orutinerad jag blivit på långpassgrejen på senaste tiden  - jag glömde nämligen ta med mig vatten. Som tur var fanns det två dricksvattenkranar utplacerade strategiskt längs vägen...

2 kommentarer: