måndag 6 juni 2011

Första löppasset efter maran

Så kom den äntligen, måndagen! Helt planenligt har jag vilat mycket senaste veckan, och inte ens tittat åt mina löparskor. Jag ville låta löparmusklerna återhämta sig efter maran och bli sina bästa jag igen, men framför allt ville jag ge hjärtat lite tid att samla på sig längtan efter att springa igen. Här ska minsann inte tröttnas på löpning! Jag planerar att springa i många år framöver, och då duger det inte att stressa igång kroppen och hjärtat alltför snart efter den mentala och fysiska urladdning som ett maraton är för mig.

Tanken med dagens pass var i all enkelhet att ha roligt och springa där Halland är vackert. Gärna där det bjöds på mycket skugga, och tillfällen att stanna och titta på glittrande vatten. Valde bort Prins Bertils stig eftersom jag inte ville trängas med cyklister och badturister och gav mig istället iväg längs Nissan mot Sperlingsholm.

Mina13k avverkades i 5.30-tempo, något som kännas som en barnlek vissa dagar, men som idag faktiskt var rätt tufft. Termometern visade över 25 grader och några moln såg jag inte till. Dessutom var promenadstigen längs ena sidan av ån knappt synlig mellan gräs och brännässlor, så det var ett himla hoppande och skuttande för att undvika brännsår och ormar som jag alltid tror ligger och lurar och väntar på att få ge sig på mig. Men jag överlevde och kom hem utan att ha blivit vare sig brännässlad eller ormbiten!

Nu när första postmaralöppasset är avklarat är det dags att blicka framåt! Exakt vad jag tänker syssla med den närmaste tiden tänker jag avslöja snart...

Fåfängt kanske, men shit vad fin man känner sig i löparkjol!

Kanske de snyggaste löparstrumporna!

3 kommentarer:

 1. Löparkjol!! Vad härligt! Hittar jag en så ska jag också slå till! Läste din blogg häromdan men hann inte kommentera, skulle bara säga att det låter jättekul att springa i Halland!! Jag börjar med vårat projekt från Östergötland till Småland. Kanske man kan hänga på någon gång i Halland!!

  SvaraRadera
 2. Alla borde ha löparkjol! Och löparskägg! :-)

  Smart av dig att ta helvila efter maran. Jag har "fuskat" lite och dragit iväg med frun ett par (iofs lååångsamma) pass. Hoppas kroppen pallar. Igår blev det 20k till havet och årets första dopp! Ren och pur kärlek kan jag tala om!

  När ska vi förresten ta Halland under våra fötter? Jag är sjukt sugen att dra igång typ.. nu!

  SvaraRadera
 3. Cilla: Gör det! Efter att ha provat den på två löppass har jag bara positivt att säga. Faktiskt det skönaste jag sprungit i. Det är ju korta tights under, och som vanligt med Crafts grejer så sitter de perfekt. :) Ska bli spännande att läsa om ditt Östergötland-Småland äventyr! Och klart du ska med när vi tar oss an Halland!

  Benet: Hehe...Jag är också sugen på att lägga Halland under våra fötter typ nu. Men frågan är om det stora projektet ska få vänta till slutet på sommaren, eller kanske till och med till våren? Jag har alldeles för många lopp jag vill springa nu och hinner inte riktigt med flera dagars ultraäventyr. :( Men å andra sidan kan man ju alltid ses och springa en bit på leden! Eller så kan vi springa mellan Falkenberg och Halmstad längs småvägar! :D

  SvaraRadera