onsdag 13 april 2011

Åtta saker om mig

Medan jag låg och latade mig på en strand förra veckan fick jag en bloggaward och fina ord av John. Tack för det!

Awarden uppmanar mig att berätta åtta saker om mig själv. Så här kommer åtta grejer som ni förhoppningsvis inte redan vet om mig!

1. Jag är kvartsfinlandsvensk. Eller något åt det hållet. Både mormor och farmor kom som krigsbarn från svenskfinland under 1940-talet. Jag tillbringade därför många sommarveckor som liten i Åbo skärgård där vi hade ett sommarhus och massa släktingar. Numera är huset sålt tyvärr, och jag har inte varit i Finland på några år. Jag saknar landet och vill gärna vara där mer i framtiden.

2. När jag var mindre drömde jag om att bli modedesigner. Jag och en kompis ritade egna modetidningar och senare började jag sy kjolar och klänningar i mängder. Numera hinner jag knappt titta på min symaskin.

3. Jag har en cremevit Vespa 50 från 1979 stående i ett garage. Det är min andra vespa, tidigare hade jag en röd av samma årgång. Jag hade gärna levt i London 1965-1975 och hängt på modsklubbar och dansat till northern soul. Lite av den varan fick jag i Göteborg när jag bodde där och stan hade en väldigt livlig mods- och soulscen.

4. Jag är vegetarian och har varit det sedan jag var 14 år, av den enkla orsaken att jag inte tycker om kött. I omgångar har jag varit allt från vegan till fiskätare. Just nu äter jag ofantliga mängder fisk efter att jag i höstas fick en vansinnig craving efter kallrökt lax.

5. Jag när en liten dåligförlorar-gen som jag skäms över. Den dyker bara upp i ett visst sammanhang, nämligen när jag tränar/tävlar ihop med min sambo. Jag tycker av någon anledning att det är lite orättvist att han är så snabb och bra, jag tränar ju så mycket mer än vad han gör. Att han sysslat med uthållighetsidrott på ett helt annat sätt under sin uppväxt än vad jag har gjort hör liksom inte hit... På Prinsens minne förra året (ett riktigt skitlopp för mig den gången) så blev jag sur när jag insåg att medan jag sprungit in på 1.51 med stora plågor trots gedigen träning så hade han bara sådär med ett enda långpass i ryggen (som jag harade honom runt på dessutom!) tagit sig i mål på 1.44. Skämmigt, men sant. Att jag blev så sur alltså.

6. Jag är livrädd för att åka bil. Köra bil är helt okej, för då har jag koll på läget. Men när jag sitter bredvid någon som kör så tycker jag att livet är sjukt jobbigt. Dessutom hatar jag att flyga, eller i alla fall att lyfta och landa. Jag är en liten transportfegis helt enkelt.

7. I min bokhylla samsas Gender trouble av Judith Butler och Vägrandets dynamik av Gilles Dauvé med Pappan och havet av Tove Jansson (och flera andra Mumintitlar) och Harry Potter-böckerna.

8. Jag älskar att titta på fotboll som enligt mig är en väldigt tilltalande sport rent estetiskt, men ishockey däremot tycker jag att man borde utrota från jordens yta. Maken till tråkigare och fulare sport får man leta efter.

I awarden ingick också att skicka den vidare till åtta bloggare som jag gillar. Men eftersom jag tog sådan tid på mig att komma hem och registrera att jag fått den här lilla utmärkelsen så känns det som att den nog gått runt ett tag i bloggosfären, och många bloggar jag tycker om har redan fått den. Därför skickar jag inte vidare. Men en liten hint om vilka bloggar jag tycker om får du om du kikar i länklistan en bit ner till höger!

1 kommentar:

  1. Det värmer lite extra i hjärtat att läsa att du har rötter i svenskfinland eftersom jag själv är finlandsvensk! Hejja!:)

    SvaraRadera