måndag 28 mars 2011

Två timmars löpning med blodsmak

Ibland känner man sig rätt hård. Som i lördags. Jag föreställer mig hur bilisterna jag mötte brast ut i ett "Wow! Vilken hårding!" eller kanske något ännu lite mer överväldigat när de såg min frustande uppenbarelse.

Jag sprang nämligen och spottade blod.

Hårdheten var dock bara på ytan. Jag sprang inte intervaller igen, jag sprang långpass. I smärtsamt vacker vårsol studsade jag fram med uppkavlade ärmar, glad som en lärka över att det var varmt och över att jag ätit bra frukost i lagom tid så jag inte hade äggen i halsgropen medan jag sprang.

Men när man springer långpass måste man ju dricka ibland. Och jag hade med mig ett vätskebälte med små flaskor med sådan där snabbkork som man drar ut och liksom sprutar vatten ur. Jag öppnade en flaska, drack och skulle sedan stänga den igen genom att sätta korken mot läppen och trycka ihop det hela.

Då fastnade jag.

En läpp som sitter fast mellan en kork och en flaska är inte en glad läpp. Blodet sprutade (eller rann kanske är mer korrekt) och verkade inte ha några som helst intentioner att sluta. Det rann nerför hakan och det rann in i munnen. Följaktligen fick jag spendera den närmsta timmen blodspottandes med en hård blodrännil (nåja...) från mungipan ner till hakspetsen.

Visst anar man lite blod i mungipan...?

4 kommentarer:

 1. HAHA! Du är så jäkla grym! Du kör verkligen järnet hela tiden :)

  Blodspottande löpare inger en hel del respekt! :)

  SvaraRadera
 2. Jepp, jag har lyckats göra precis samma sak. Gjorde jäkligt ont och dt kändes inte heller så fräscht att springa runt med blod runt hela munnen. Hard core :-)

  SvaraRadera
 3. Dagens tips:
  AIDS-Loppet som är den 22 maj på Gärdet, Stockholm. Det kostar 150kr att delta och avgiften går oavkortat till UNICEF.

  Det är läkarstudenter från Karolinska Institutet som anordnar loppet helt ideelt. Förutom loppen i sig är det lite folkfestkänsla med uppträdanden och mingel. Man kan springa 5 km eller 10 km och tidtagning finns via Racetimer. Det är sanktionerat av idrottsförbundet via IFLinnéa.

  Spana in mer på http://www.aidsloppet.se

  mvh
  Susanna

  SvaraRadera
 4. Aj aj. Vad sägs om en gemensam lugn löptur på lördag? :-)Ska ner på snabbvisit. :-)

  SvaraRadera