onsdag 16 februari 2011

Jag hör hemma här

Trots mitt lite smådåliga lopp i söndags så räcker min tid med god marginal till åttonde led i Vasaloppet. Jag kan alltså konstatera att Västgötaloppet inte var en isolerad lyckoträff, utan jag hör hemma där bland de andra 1599 personerna som står där i åttan. Jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska sikta på i Vasaloppet i år nu när jag redan är där jag ville vara. Kanske är sjunde led inte onåbart?

5 kommentarer:

 1. Det är klart du kan nå sjunde! Det är alltid lättare att seeda sig om man åker Vasaloppets egna lopp! Jag har seedat mig på Tjejvasan flera år (fast det "bara" är tre mil). Du kanske hamnar i sjätte efter årets lopp!

  SvaraRadera
 2. Sjunde är väl inga problem för dig tjejen! Varför inte sikta på femte startled? Tänk på att "Ingenting ä omöjligt!" :)

  SvaraRadera
 3. Ni är för snälla! :) Sjunde får bli mitt mål, blir det sjätte så får det vara en bonus.

  SvaraRadera
 4. Hej! Vet inte om du minns, men jag har frågat dig tidigare ang rullskidor. Du rekomenderade då eplex wasa (?) tror jag den hette.. Vad tror du om denna skida till en nybörjare på rullisar som dock åkt mkt vanliga skidor? =) Tycker detta med rullisar är sjukt svårt, finns ju hur många som helst! Puuh..!

  http://www.sportamore.se/produkt/5747-elpex-team-610-uni

  SvaraRadera
 5. Malin: Ja, det är lite av en djungel... Själv funderar jag just nu på att byta ut mina träningsrullisar (Elpex Wasa) mot ett par som är lite mer avancerade och med lite mer fjädring. Jag tittar en del på Swenor fibreglass och Eagle XT classic.

  Jag har kört en tävling på Elpex team-skidorna som du länkar till, men med gamla tävlingshjul (av gummi istället för de nyare av plast) då istället för de träningsgummihjul som man oftast får med när man köper skidorna. Jag upplevde den skidan som något smalare än Wasa-skidan, men det var ingen nackdel särskilt inte om du redan har balansen eftersom du åkt riktiga skidor. Dessutom fjädrade Teamskidan bättre. Men om jag skulle välja skulle jag nog hellre ta Swenor fibreglass. Det är typ samma prisklass som Elpex team men jag tycker att Swenor-skidan liksom "växer" bättre med sin åkare, det finns tex bättre tävlingshjul till den skidan om du någon gång i framtiden skulle få för dig att tävla.

  Så, för att sammanfatta: Elpex Wasa är billigast och bra för nybörjare, men tråkar ut en i längden, särskilt om man åkt mkt riktiga skidor. Elpex team är en bra skida, men för nån hundralapp mer får du Swenor fibreglass som är ännu bättre. Hoppas att jag kunde vara lite till hjälp!

  SvaraRadera