onsdag 23 februari 2011

Ett Vasalopp i mörkret?

Idag invigs VM och i morgon börjar det på riktigt. Äntligen!! Att titta på när folk åker skidor är nästan det bästa jag vet, det kommer tätt efter att åka skidor själv. Jag är helt kär i skidlandslaget och jag tror stenhårt på framför allt Marcus Hellner, Anna Haag och Emil Jönsson. Och eftersom jag dessutom är nästan lika kär i Marit Björgen som Sverker Sörlin och hela Norge verkar vara så kommer jag inte ens bli ledsen om det blir hon som tar alla gulden även om jag hellre skulle se att Sverige får vinna lite också.

Och apropå VM så fick jag veta idag att det finns 260 mil skidspår i Nordmarka runt Holmenkollen. 260 mil! Helt sjukt. Och av dem är nio mil på elljusspår. Utmanings- och äventyrsdjävulen vaknade till liv i mig med den informationen:

Vem hänger med mig och åker ett natt-Vasalopp nästa vinter...?

Inte Norge precis, men inte långt ifrån - i Mattila, Värmland bara några km från norska gränsen. Där skulle en natt-Vasa inte vara möjlig pga obefintliga elljusspår.

4 kommentarer:

 1. Bor i Oslo och har förmånen att kunna ta T-banen upp till Nordmarka på kvällarna. Men jag undviker gärna el-ljusspåren eftersom det ofta är mycket folk där. Föredrar milen man kan åka själv med pannlampa. Mycket mysigare!

  Lycka till på vasan! Själv blir det premiär på tjejvasan till helgen.

  SvaraRadera
 2. Menar du på allvar att jag skall sticka ut och åka skidor mitt i natten trots att jag inte ens kan åka skidor!?! Det kommer sluta i tragedi och förmodligen genom ett stenhårt möte med en gran eller liknande :D

  SvaraRadera
 3. Josse: Åh vad avundsjuk jag blir! Jag har bara varit vid Holmenkollen sommartid, men jag stod och drömde vid någon spårkarta och önskade att det var vinter. :) Men inte kan det väl vara trångt på elljusspåren mitt i natten? Jag får liksom boka in en tid när ingen annan är där...

  John: Det menar jag! Och se bara på Petra Majdic, hon körde ju rätt ner i en grop på uppvärmningen till sprinten under OS, och sen lyckades hon ändå ta brons i sprinten, trots fyra brutna revben. Det gäller bara att bita ihop, trots grankrockar! Dessutom har du lång tid på dig att öva, vi ska inte köra förrän nästa år.

  SvaraRadera
 4. Kan man kuta där med? I så fall är jag på!;) Du skulle behöva vänta flera dygn på mig annars!

  SvaraRadera