tisdag 14 december 2010

Snuvad på träningen

Jag sitter och känner mig duktig. På riktigt duktig, inte duktig som i "åh vad duktig du är som tränar så mycket", en kommentar som Ulrika träffande jämförde med att påstå att man är duktig för att man ligger på soffan och kollar på tv-serier. Duktig är man inte när man gör något man älskar. Duktig är man när man gör något man tycker illa om men som man med förnuftet förstår är bra för en.

Och idag är jag duktig. Och vuxen. Jag tränar nämligen inte eftersom jag är snuvig och skrapig i halsen. Och jag har inte minsta lust att orsaka följdsjukdomar bara för att jag är en idiot som inte har vett nog att vila när kroppen säger ifrån. Jag ska springa och åka skidor i resten av mitt liv, vad gör en enda liten extra vilodag då? Det är jävligt vuxet att ha kommit till den insikten.

Det har liksom inte alltid varit så. Det fanns en tid i mitt liv då en oplanerad vilodag vände upp och ner på min tillvaro. Det var den tiden då jag levde på gymmet och liksom studsade när jag satt på min kontorsstol på jobbet eftersom jag hade så svårt att vara still. Visst, jag kan sura lite över att bli sjuk eller ha ont nånstans och behöva vila nu också, men av helt andra skäl. Förut var jag den som gick och gick och gick när alla på arbetsplatsen utrustades med stegräknare i nån slags stegtävling - jag skulle förmodligen gått dygnet runt om jag hade kunnat lösa det där med sömnen på något sätt. Och jag skulle inte ha promenerat för att det var det roligaste man kunde göra, utan för att det blev som ett tvång.

Men den tiden är över. Jag tycker om mig själv och min kropp alldeles för mycket för att ramla dit igen.

Så jag vilar. Vilar och väntar ut halsskrapet. Och längtar efter helgen. Då har det förmodligen fallit några centimeter snö till över mitt län, och det är dags att plocka fram kallvallan och visa att den här tjejen har ambitionen att klättra ett antal hundra placeringar den 6 mars nästa år.

8 kommentarer:

 1. Att du vilar när du inte är helt 100 är duktigt och kräver sin kvinna. Heja dig!

  SvaraRadera
 2. Hoppas också på mera snö fast här i norrbotten!! =) och att de -20graderna som varit hur länge som helst ska försvinna NU! ;P

  Ska förövrigt åka tjejvasan för första gången i år, har du som åkt förut några värdefulla tips? =)

  SvaraRadera
 3. Mycket träffande beskrivning - vuxet är ju precis vad det är!
  Hoppas att mr Frisk kommer och hämtar oss snart.
  Krya på dej!

  SvaraRadera
 4. Du säger något väldigt klokt eller Ulrika. Det ska jag använda mig av när jag får en kommentar av duktighetskaraktär. "Duktig är man inte när man gör något man älskar. Duktig är man när man gör något man tycker illa om men som man med förnuftet förstår är bra för en."

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart inlägg Therese! Nästan som en trailer till en fet hollywood produktion :). Du ÄR jätteduktig så klart!

  SvaraRadera
 6. Klokare än de flesta, det är du det! I morgon är halsskrapet såklart borta och helgen kommer att bli den bästa ever!KRAM

  SvaraRadera
 7. Är det en dobsom jacka du har på dig på bilden? Hur fungerar den till skidåkning? Är den varmare eller är det bara en vanlig tunn vindjacka?
  Söker efter en ny skidåkar jacka men har inte hittat någon bra ännu.. tack på förhand. =)

  SvaraRadera
 8. Sofie: Visst gör det! Tack för hejaropen. :)

  Malin: Åh, vad roligt att du också ska åka lopp under Vasaveckan! Jag ska fundera lite på tips inför Tjejvasan och försöka knåpa ihop ett litet inlägg.

  Vasatösen: Jag vet inte jag vågar skriva deet här, men nu verkar mr Frisk ha kommit hit... Hoppas han hittar dig också snart! :)

  Keron: Det känns lite som folkbildning att få folk att begripa vad ordet "duktig" egentligen betyder. :)

  John: Haha, kanske är det hollywoodproducent jag ska satsa på? ;)

  Ingmarie: Och det blev den! Precis som din verkar det som! :D

  Anonym: Ja, det är en Dobsom R90. Jag gillar att ha den som lager 3 när det är lite kallare, den är lite tjockare än alla mina andra vindjackor från Craft. Jag använder i princip samma kläder när jag åker skidor som när jag springer, men kanske ett lager mer, och framför allt med lite mer på benen. Jag tycker faktiskt bäst om min röda Craftjacka som jag fick när jag tecknade en provprenumeration på Iform för ett tag sen och som verkligen bara är vindskydd och inte har nåt som helst foder. Men jag tänkte testa en Newlinejacka med vindskydd fram och tyg som andas på ryggen, har förstått att det visst är bättre. Återkommer med en analys senare. :)

  SvaraRadera