tisdag 21 december 2010

Lemlästad

När jag kom hem idag efter 15 kilometer i skidspåren fick jag slita av mig kläderna, sätta fingrarna mellan benen och ringa sjukvårdsupplysningen. Det kan väl aldrig vara riktigt att pekfingrar ska vara vita...? Nä, precis. Fortsätt använda låren som värmealstrare, sa sjuksköterskan, och om de inte slutat se vita och döda ut om en halvtimme så kan du börja oroa dig.

Det gick som tur var över under ett hiskeligt stickande och bultande. Färgen liksom steg upp ur fingrarna och käkade upp varenda liten vit millimeter. Tänk om det tänker bli sjutton minus på Vasaloppet?

Nåja. Frånsett halvdöda fingrar (och kärva spår som gav mig noll glid) så lägger jag ännu en magisk dag till handlingarna. Jag känner mig bortskämd. Blå himmel, minusgrader och en halvmeter snö på mina breddgrader, ska det verkligen vara såhär?6 kommentarer:

 1. Här uppe i norr har vi haft kallt länge, blev plötsligt "endast" -15 igår och då tyckte jag och sambon att det var skönt ute.. Knasigt! Men idag däremot har det varit -8, skönt, dock mäktigt snöfall hela dagen.. typ antingen eller känns det som.
  Ett tips är att köra med tumhandskar när det blir så pass kallt.. Själv klarar jag mig med fingerhandskar om det är max -5 typ.. Fryser som en tok om händerna annars!

  SvaraRadera
 2. Ah! Jag har precis samma problem och har haft det i flera år. Förfryser alla fingrarna och även tårna och det gör ruggigt ont när de "kommer tillbaka till liv". Jag tycker tårna klarar sig bäst under skidåkning, speciellt diagonalåkning. Jag har kört dubbla handskar hela den här vintern i norr. Och spola fingrarna i varmvatten direkt när jag kommer hem. Inte gnugga händerna... men det vet du väl :)

  SvaraRadera
 3. Det gör SJUKT ont när en kroppsdel tinar! Med tanke på hur jag förfrusit mina tår i hästsadeln är det kanske inte konstigt de är kinkiga nu för tiden. ;-)
  Dubbla vantar-finger+tum-är ett måste när det är så här kallt. det lärde jag mig den hårda vägen när jag åkte i -25-30 grader i Falun...

  SvaraRadera
 4. haha du är rolig du... Dessutom har du ett pannben som inte är av denna värld! Vita fingrar!! Det låter ju galet! Vilken tur att färgen kom tillbaka tillslut. Lova nu att vara rädd om dig så lovar jag att jultomten lär ha många klappar till dig som tränar så flitigt :)

  SvaraRadera
 5. Ja fy fasen. Det där är vidrigt. Hände ett antal ggr förra året när jag åkte i minus 20. Sen dess har jag alltid tumvantar och såna där värmepåsar med mig i fickan. Ifall olyckan ändå är framme..

  SvaraRadera