onsdag 8 december 2010

En halv boll och ankgång

Jag vet inte vad det är med mig och min nyvunna kärlek till gymmet. Kanske handlar det om något så simpelt som att det är skönare att vara inomhus än utomhus just nu och då gillar jag läget och tvingar kroppen att älska att vistas bland svettlukt och spänniga män som lyfter tyngre än de orkar och som därför liksom kastar ifrån sig skivstänger till höger och vänster när de inte orkar hålla längre?

Eller så har jag bara kommit till sans och slutat vara så himla obstinat.

Hur som helst så har jag kommit på vad man ska göra om man vill vagga fram som en anka i ett par dagar efter senaste gymbesöket - mängder av statiska utfall med främre foten på en uppånervänd bosu, varvat med lika många mängder knäböj på den dära bosun. Jag har så överjävligt ont i mina lår att det känns som att jag ska avlida just nu. Och det lär ju bli värre imorn enligt lagen om träningsvärk. Dessutom väntar jag på träningsvärken i axlarna och mellan skulderbladen, eftersom för ovanlighetens skull var det folk bland skivstängerna och de fria vikterna när jag var där, och då gjorde jag fler frivändningar och skivstångsroddar än jag planerat med en tyngre skivstång än jag annars hade tagit. Man måste ju impa lite när man kan. Eller snarare, det är svårare att fega när andra tittar på.

Bosun är mitt nya favoritredskap, lätt. Ge mig en medicinboll också och jag är i himmelriket.

Fånig, spänning gymbild. Jag var i princip ensam bland bollarna och mattorna, och då kan man hålla på så här.

6 kommentarer:

 1. Dom där övningarna gör nytta!!!! :) Bra jobbat!!!
  Hoppas inte träningvärken tar knäcken på dig, jag vet precis vad det handlar om, den är grym och man tror nästan att något är fel fast allt är bra ;). Träningsvärken kommer inte bli så farlig nästa gång om du inte väntar för länge mellan passen ;)

  SvaraRadera
 2. nautilus ser jag! :-) Tips; Kör vattenlöpning direkt efter. Mjumma för återhämtningen. :-)

  SvaraRadera
 3. Daniel: Hehe, det är ingen risk att träningsvärken knäcker mig, jag njuter snarare av den. Och av att kokettera lite inför mina vänner om hur ont jag har och hur hårt jag har tränat... ;) Jag längtar till nästa gymtillfälle!!

  Ingmarie: Det ska jag absolut göra en annan gång, den här dagen körde jag 75 min yoga efteråt istället. Vågar inte tänka på hur det skulle känts i kroppen om jag inte hade fått sträcka ut och mjuka upp så ordentligt efteråt... :)

  SvaraRadera
 4. Får nog ta och testa den där bosubollen! Verkar ju riktigt bra. Själv är jag löjligt nöjd när jag får gå som en anka. Det skall ju kännas att man har tränat!

  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. John: Det tycker jag att du ska göra! Den höjer helt klart nivån på styrketräningen. Alla övningar blir typ dubbelt så jobbiga om man involverar bosun. :)

  SvaraRadera
 6. Bild; lyser, ler -ser ut att må BRA!

  SvaraRadera