söndag 5 december 2010

Äntligen!


Jag har varit ute på snö idag! Du må tro att jag är lycklig.

3 kommentarer:

 1. Åh vad bra att det där trötthetseländet verkar vara borta! jag är heller i princip aldrig sjuk men när jag blir det blir jag det ordentligt. Inget mes liksom. ;-) Förra gången var det tut-tut bilen. Blodförgiftning p.g.a en blåsa på foten. Ha det underbart! KRAM

  SvaraRadera
 2. Hej!
  jag har tjuvläst din blogg ett tag, utan att ge mig till känna.... Men nu känner jag mig manad ;-)
  Jag bor utanför Ängelholm o det verkar ju inte så rysligt långt ifrån dig. Har länge varit intresserad av längdskidåkning, men har liksom inte riktigt fått tummarna ur, kanske denna vintern. Har du något bra tips på butik man ska vända sig till för att handla utrustning? Något annat tips för en simpel nybörjar som någon gång i framtiden vill ge sig ut på ett lopp.
  Mvh Anna

  SvaraRadera
 3. Ingmarie: Hehe...ja ska det vara ska det vara ordentligt. :)

  Anna: Hej och vad roligt att du läser min blogg! :D

  Jag är ju i princip också nybörjare, köpte ju mina första skidor för rätt exakt ett år sedan. För min del så valde jag butik efter att ha hört att en försäljare där hade bra kompetens och visste vad han snackade om. Flera från min klubb köper utrustning av honom och är nöjda. Och det är en helt vanlig Intersportaffär här i Halmstad. Men vad jag förstått från andra så är Pölder (www.polder.se) i Nässjö annars ett tips. Man kan beställa grejer över nätet från dem, de är bra på att mäta ut rätt spann och sånt. Plus att prisläget är bra på paket med skidor, bidningar, pjäxor och stavar. Min pojkvän skulle dock köpa grejer därifrån och fick veta att leveranstiden nu är minst tre veckor, och det känns väl inte så jättekul.

  Mina bästa tips inför snösäsongen är annars:

  1. Köp bra utrustning! Det behöver inte vara proffsgrejer, men inte billigast heller. Satsa på att hitta pjäxor som du tycker känns riktigt bra, och det är rätt stor skillnad i åkkänsla på de prylar som brukar kallas för "för vasaloppsmotionären" och de som kostar tre-fyrahundra mer. Jag snålade förra säsongen och har ett par pjäxor som jag inte alls är nöjd med på snö, och får köpa nya nu.

  2. Kolla runt bland klubbarna i trakten omkring dig, kanske är det några som har skidträningar som du kan vara med på? Det blir så mycket roligare att åka om man får lite hjälp med tekniken! Jag har lite dålig koll på Skånes skidförbund tyvärr, de enda jag känner till som jag vet är bra är Björnstorp och de är ju en bit ifrån dig.

  3. Ut och njut!!! Skidåkning är verkligen världens bästa fritidssysselsättning! :D Det finns inget skönare än att vara ensam ute i spåret och det enda som hörs är stavarna mot snön och dina egna andetag. Underbart!!

  Lycka till! Och fråga gärna igen om du vill veta nåt mer. :)

  SvaraRadera