torsdag 18 november 2010

Kan man verkligen göra allt?

Jag brukar leva efter devisen att "allt går bara man ger sig fan på det". Det finns inget som är omöjligt, saker är bara olika lätt eller svårt.

Men nu har jag hamnat i en extrem motivationsdipp. Jag ser inte riktigt någon mening med att ge mig ut och springa, eller dra några mil på rullskidorna. Att hänga på gymmet ska vi bara inte tala om. Det enda som verkligen känns vettigt och bra är yogan.

Fast samtidigt känns det inte alls bra att hoppa över springandet och rullskidandet. Då känner jag mig konstig. Jag behöver mina endorfinkickar, men ibland är det förbannat svårt att få sig till att ge sig ut och hämta dem. Och det känns inte längre på riktigt som att jag är kapabel att göra allt.

Beror det på kylan och det uschliga mörkret? Eller vad är problemet?

5 kommentarer:

 1. Kanske kan man inte göra allt alltid?

  SvaraRadera
 2. Mörkret. Och att vara utan konkreta mål kanske? bara att tänka" för att jag mår bra av det" kan hjälpa. :-)

  SvaraRadera
 3. Anneliten: Nä, så kan det ju faktiskt vara. Och då måste man stå ut med det, och det är det som är lite trist.

  Ingmarie: Problemet är ju att jag har konkreta mål! Vasaloppet i mars, ett stort och långt löparlopp i maj och framför allt min dröm om att bli sydsveriges bästa rullskidåkare. Men de känns kanske lite avlägsna. Jag får fundera på om det är tillräckligt, eller om jag behöver tänka om. :)

  SvaraRadera
 4. Ibland kommer jag också in i sådana dagar/veckor som saknar löparglädje. Jag brukar se denna tid som extra bra träning. Under långa lopp kommer man ibland in i svackor mm. Allt känns skit och man tror att man inte kommer att klara det. För mig gör detta att även de dagar/veckor som känns omotiverade plötsligt ger mig en extra kick. De ger mig en mening att ge mig ut. Se alla hinder som en fördel. Kör hårt!

  /Rikard K

  SvaraRadera
 5. jag tror du behöver närmare mål. Mars! det är ju en eeeeeeeeevighet dit! Målet kan vara att springa si och så många gånger/vecka, klara en tuff backe, klara av att hålla så jämn puls som möjligt, hitta minst en ny runda varje vecka, kunna göra x antal grodhopp eller vad för kul du nu kan hitta på. Det duger bra med "må bra" med om det bara motiverar dig.Rätt som det är vänder det! Jag lovar! KRAM

  SvaraRadera