måndag 26 oktober 2009

Sprättande skidgång?

Ibland känns det som att hela världen har blivit konditionsträningsfreaks. Det är inte bara löpning som verkligen alla ägnar sig åt numera, utan alla ska åka Vasaloppet och försöker sig på att bli längdskidåkare. Det kan förstås vara så att jag plötsligt ser träden eftersom jag numera vet att de finns. Innan jag själv började löpträna såg jag ju inte en enda reflexväst- och tightsklädd löpare, och rullskidor trodde jag var en ickeföreteelse innan jag själv testade på det första gången. Numera tycker jag att varenda människa jag möter har hjul under fötterna.

Och det roliga med att vara ett nyfrälst skidfreak är att allt som har med skidor och träning att göra verkar spännande och roligt. Jag vet inte om det är så att alla andra skidåkande människor jag möter går igång lika mycket som jag på uttryck som "stavgång med frånskjut" och "sprättande skidgång", men jag blir åtminstone helt upphetsad bara av tanken på skidträning. Även om den inte innehåller skidor, och även om jag egentligen inte har någon aning om vad man gör när man ägnar sig åt sprättande skidgång.

3 kommentarer:

 1. Haha, jag kunde nog inte känt igen mig mer i det du skrev!=)
  Betalade in anmälningsavgiften till vasaloppet för 2 veckor sedan och efter det har jag både hunnit med X antal rundor till Team Sportia (finns ju tusen grejer att kolla på, klämma på, köpa...)och längta efter konstig stavträning i skidbacken!
  Härligt att inte vara ensam i sitt nörderi!=)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att man ser löpare precis överallt! Jätte kul ju!

  Sprättande skidgång har jag inte hört, däremot sprättande stavgång körde vi mycket när jag tävlade i längdskidor.

  SvaraRadera
 3. Helena: Haha, kul att höra att jag inte är ensam! :)

  Snorkkis: Har förstått att det är samma sak som det normännen kallar elghufs, så skidgång och stavgång är förmodligen olika uttryck för samma sak. Fick en demonstration av pojkvännen igår, och nu vet jag precis. :) Och visst är det roligt att se löpare överallt! Jag storler mot alla jag möter för att det känns så schysst att stöta på andra människor som sysslar med och älskar samma sak som en själv.

  SvaraRadera