torsdag 3 september 2009

Cynisk?

Sparkibaken skriver om att Aftonbladet lovar att det aldrig mer ska bli några bantningslöp. Chefredaktör Jan Helin har kickat igång hösten med sina medarbetare, och meddelat dem att att framöver blir det mer fokus på nyhetslöp. AB är tydligen framför allt en nyhetstidning. Men jag känner mig lite cynisk, bitter och tvivlande. Jag ger det ett par månader, högst. Sedan kommer förmodligen försvarstalen tillbaka om att de ger folk vad folk vill ha. Sex, bantning och kändismisär.

För övrigt kan man ju fundera över vad som är ett nyhetslöp. Kvalar "GÅ NER 5 KILO på en vecka med NY METOD" in?

5 kommentarer:

  1. Tror det säljer för bra om inte annat, för att de skall släppa det. Ett vinnande koncept.

    SvaraRadera
  2. Mmm, såna löp är man ju ganska trött på. Att det ALLTID ska handla om vikt och utseende också. Hälsa är väl egentligen bra mycket viktigare än vikten?!

    SvaraRadera
  3. Ja, du är inte ensam om att tvivla på det uttalandet. Vi får väl se hur länge det håller..

    SvaraRadera
  4. Precis, i slutändan så är det pengarna som räknas, och så länge det säljer så kommer förmodligen AB (och alla andra tidningar som lever på lösnummer) att fortsätta att utnyttja all kroppsosäkerhet och alla utseendenojor som frodas överallt. Och med hjälp av sina löp och artiklar så spär de på osäkerheten och så har vi en fin liten spiral som jag tvivlar på att AB har något som helst intresse av att bryta. Det känns som att hälsan kommer i andra hand. Först ska du vara snygg och smal, sen kan du börja fundera på om din kropp mår bra också.

    SvaraRadera