fredag 18 september 2009

Ändrade planer och vandringsiver

Insåg just att en av de där femton brandmännen inte alls var brandman, utan kommunstyrelsens ordförande här i stan. Jag tycker det är lika festligt varje gång att inse att personer som oftast bara är en intervjuill i ett nyhetsinslag om nerdragningar i den offentliga sektorn plötsligt kan dyka upp klädd i en Craftjacka och på Swenorskidor och vara helt mänsklig.

Idag blev en vilodag trots att jag planerat för lite skidande. Och liksom Snorkfröken tänker jag inte heller skämmas. Saker kom i vägen. Som bristen på sömn. Efter att ha diskuterat min vespa på väg hem från jobbet med en moppemekaniker som nog trodde att tändningen skulle gå att fixa så gick jag hem och klev rakt ner i min säng. Och där blev jag kvar. Tom i huvudet, matt i kroppen och helt oförmögen att göra något annat än att sova.

När jag vaknade började jag fundera över morgondagen. Jag kollar på vandringsleder och tjusiga bokskogsbilder och tänker att Skedalahed nog är platsen jag vill vara på imorn. Eller Danska fallen. Eller Åkulla bokskogar. Klart är i alla fall att det ska packas matsäck och vatten och snöras på vandringsskor imorn. Jag längtar!

5 kommentarer:

 1. tränar man mkt behöver man inte "skämmas" för att det blir lite otänkta vilodagar nu och då.

  SvaraRadera
 2. Att vandra är verkligen underbart! Har en tur nästa vecka på ca 2 mil att se fram emot, så skönt:-)

  SvaraRadera
 3. Äh, den dan man börjar skämmas för att man tar sig en vilodag och känner behov av att förklara hur det är rimligt att man vilar, den dan bör man kanske fundera lite över vilka drivkrafter man har. Så, vila på du! :)

  SvaraRadera
 4. Nä, absolut inte skämmas. Som många kloka påpekat: vilan kan ibland vara den absolut viktigaste delen av träningen! Snygg vespa annars!

  SvaraRadera
 5. Sara och Mikaela: Nä, och jag skäms ju inte heller. :) Men ibland kan jag bli lite frustrerad över att inte orka/kunna träna som jag hade tänkt, eftersom jag planerar träningen på ett sätt så att jag verkligen ska hinna och orka med allt jag vill göra. Måste jag flytta på ett pass till en annan dag så riskerar jag ju att bli för trött för det jag hade tänkt göra dagen efter osv.

  Melanie: Ja visst är det! :)

  Snorkis: Tack! :) Den är ju tyvärr lite pajj, men tydligen ska det alltså gå att ordna. Ytterligare ett projekt att ägna mig åt i vinter förutom att bli världsbäst på skidor - att fixa motorn och dessutom tänker jag lacka om den i originalfärg. :D

  SvaraRadera