torsdag 9 juli 2009

Pigg och glad!

Nämen, var kom all energi ifrån? Om det inte vore för att jag tvunget måste jobba idag hade jag helt säkert sprungit i en och en halv timme. Lätt. Men det vankas visst kräftfestival i ett ställe som heter Glommen, och dit ska jag.

Jag trodde Glommen var en sjö, men sen började folk snacka om gästhamnar och gästbåtar och då började jag inse att jag var lite fel ute. Fick dessutom en liten pik om att "det är ju kräftor vi snackar om, klart det är vid havet!". Jag muttrade något om att under MIN uppväxt visste jag inte ens om att det fanns kräftor i havet, där höll ju humrarna till. Kräftor, det var blålerakräftor från djupa sjöar i Finland som man fångade med livet som insats. Ibland kom ju nämligen bisamråttorna kravlandes och såg uräckliga ut med sina gula huggtänder och långa slemmiga svansar. Förvisso brukade förstås bisamråttorna vara så snikna och giriga att de klättrade in i mjärdarna och försökte käka upp mina kräftor, och där dog råttskräcklena en plågsam drunkningsdöd eftersom de inte hittade ut sedan. Rätt åt dem, kan man tycka. Jag och brorsan begravde en av dem under grannens tvättlina. Inte helt lyckat. Hon gillade inte att det plötsligt stod en gravsten där hon torkade sina bomullslakan.

2 kommentarer:

  1. Tack for en bra blogg! Springer en hel sjalv och det ar ju alltid roligt att lasa om andras lopning.

    SvaraRadera
  2. Tack själv! Roligt att du gillar bloggen. :) Kollade just din blogg, och jag som tyckte att jag hade värsta naturupplevelsen när jag höll på att springa in i en räv häromdagen, men du har ju pungråttor nästan i trädgården! Lite festligare än en fånig räv som hoppar ut på stigen.

    SvaraRadera