måndag 15 september 2008

En dåres försvarstal

På väg hem idag lyckades jag göra av med oförskämt mycket pengar. Igen. Jag fattar inte hur det går till. Och även den här gången fattade jag sånt tycke för expediten att jag tyckte det var dags att öppna plånboken. Men den här investeringen var bra mycket bättre än mina sanslöst dyra, och tillbakalämnade, stövlar. Jag har investerat i en byrå och en stol. Byrån motiverar jag med att jag snart kommer gå strumplös och troslös annars. Jag hittar nämligen ingenting i min provisoriska underklädesförvaringsanordning som består av två kassar i en av alla mina miljoner garderober (jag förstår inte min lägenhet. Vad ska man med tusen garderober till, med omotiverade hyllor som sitter både för tätt och för glest så att det blir ingenting av det, och ingenstans att lägga strumpor, strumpbyxor och trosor? Jag menar, ge mig en trådkorg eller nåt åtminstone!), så risken finns att jag helt enkelt ger upp snart. Alternativt struntar i att byta. Men då skulle jag inte riktigt palla att gå utanför dörren, så då skulle jag sjukanmäla mig och hur skulle det se ut? Så byrån var ett bra köp. En liten teakdröm från 1951.

Men stolen ja. Den var snarare lite av ett barmhärtighetsköp. En Hans J Wegner-inspirerad stol, underbar, dock lite sliten och skev, med en odefinierbar fläck. Men om jag bara får putsa lite på den så kommer den må jättefint i min hall. Jag har saknat en stol att sitta på när jag knyter skorna. Jag har uppnått den åldern då det inte är riktigt okej längre att sitta på golvet som ett annat dagisbarn.

Dessutom tycker jag mig ha rätt att spendera mina surt förvärvade Ålandsproducentpengar på fina saker. Och, som expediten sa, de här prylarna kommer inte minska i värde, snarare tvärtom! Hon försökte alltså få mig att motivera mitt köp med att jag kan sälja dem vidare dyrt. Och jag höll förstås med. En parantes i sammanhanget är förstås att jag aldrig nånsin kommer sälja några förbannade möbler till en liten brat som fått för sig det senaste halvåret att femtiotal är hetast just nu. Men okej, en del har pengar i leksaksbilsamlingar, andra i möbler. En del samlar på bokmärken med drottning Silvia på, andra på förvaringsmöbler med eleganta ben med mässingsavslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar