måndag 29 april 2013

Det här är livet

Du kanske undrar vad jag gör? Jag upplever det som att jag står och velar vid ett vägskäl. Är mitt liv som det ser ut nu, med de saker jag ägnar mig åt, det liv jag vill leva? Vad jag än kommer fram till när det gäller den saken så lever jag. Här är några glimtar ur mitt liv den senaste tiden:

I min kropp finns en oro. Vi konsumerar alldeles för mycket och alldeles för ohållbart. Jag vänder och vrider på mig själv för att komma på rimliga saker jag kan göra för att minska min egen miljöpåverkan. Funderar på att skaffa egna höns. Här är jag på studiebesök.

Och när vi ändå är inne på miljöpåverkan - idag presenterade IVL en ny rapport om att närodlat inte alltid är det bästa för klimatet, utan vi måste tänka på vad vi äter snarare än var det är producerat. Mindre kött, mer vegetariskt, var en av slutsatserna. Men jag tänker att man kan göra både ock - jag drömmer om att kunna lite mer om odling och med hjälp av bra jord och några pallkragar tänker jag och Johan experimentera med grönsaker i sommar.
Samtidigt utforskar jag omgivningarna kring vår nya bostad. Här går Hallandsleden på väg mot Danska fall och sedan vidare mot fina naturreservatet Gårdshult. Snart slår bokarna ut och då kommer det gnistra och glittra i den här dalgången.
Johan tog med mig på en tur upp till en höjd som jag tror kallas Ivars kulle i folkmun. Här har man utsikt ut mot havet ett par mil västerut. Häftigt, minst sagt. När vi kom dit hade någon eller några ägnat sig åt svedjebränning, så hela kullen var alldeles sotig.
Loppförberedelser i vårsolen. För ett par veckor sedan arrangerade min klubb ett av Hallands vackraste terränglopp, Simlången runt, och vi hjälptes åt att göra i ordning banan. Och för varje dag som går älskar jag min nya hembygd mer och mer.

Samtidigt blir det varmare och varmare ute. Jag cyklar med benvärmare till jobbet på morgonen, och när det är dags att rulla de två milen hemåt efter lunch går det att cykla i kortbyxor. Så fort andan och lusten faller på ska jag byta däck på crossen och anpassa den för vårvägarna.
På lördag kör jag säsongens första cykellopp - Hallandsloppet som går över tio mil på fina halländska vägar. Då hoppas jag kunna hitta lite av känslan som finns i den här bilden när jag och triathleten Jessica tillsammans med orienteraren Henrik (bakom kameran) rullar tillbaks mot kusten efter en tur i bergen på Mallis.
I Uppland hittade jag det vackraste vårtecknet i helgen - blåsipporna som liksom tussilagorna fullkomligen svämmade över alla breddar. Det kommer nog bli sommar även i år. Och den här sommaren kommer bli magisk.

3 kommentarer:

 1. Underbart Therese!
  Och det där med vegomat har jag ju tjatat om länge. :-)
  Tänk om alla kunde följa i alla fall "Köttfri måndag". :-)

  SvaraRadera
 2. Underbart att äntligen få cykla barbent här hemma! Hade premiär igår och var tvungen att ta en runda idag med bara för att njuta av lite solsken på benen!

  Drömmer om precis samma odlingsgrej som du. Frågan är om jag lyckas få tummen ur bara....

  SvaraRadera