onsdag 21 november 2012

Born to run?

Jag har inte tagit ett löpsteg på två veckor. Det gör verkligen ingenting. Jag gör annat istället. Jag längtar faktiskt inte ens efter att springa. Då och då undrar jag om jag inte är helt less på löpningen. Kanske till och med på all den här träningen över huvud taget. All prestation. Jag har nog med sånt på jobbet. Där finns det inget som heter "tillräckligt bra". Allt kan alltid bli lite bättre, lite roligare, lite smartare. Jag kan alltid bli bättre, roligare, smartare.

Men så tänker jag på den fantastiska kvällen på Österlen för några veckor sedan. Österlenmaran. Reflex- och pannlampetåget som gick från by till by. Det magiska månskenet. Löpning utan prestation. Då känner jag plötsligt en längtan. En längtan efter att hitta lugnet i rytmiska fotsteg längs stigar och asfalt, långt bort från tider att passa, prestationskrav och tillkämpade leenden.

Klädd för nattmarafest. Foto: Benet.

2 kommentarer:

  1. http://m.youtube.com/results?q=ultrarunning%20coaching%20endurance#/watch?v=bi0_sYun4n0

    På tal om prestationslös löpning. Kolla in detta klippet! Blir inte bättre än så här.. :)

    SvaraRadera
  2. Låt det ta sin tid. Jag är ganska säker på att längtan och suget kommer tillbaks. Fram tills dess är det bara att dansa vidare med allt annat du gör. :-)

    SvaraRadera