onsdag 20 juni 2012

Fira sommarsolståndet!

Vet du att den här dagen är årets längsta? Och att den följs av årets kortaste och ljusaste natt? I natt är det nämligen sommarsolstånd. Tidpunkten för detta är kl 01.09 i natt.

Förra året sprang jag en kort sväng mitt i natten inspirerad av Sara som gjort firandet av sommarsolståndet till en tradition. Vad jag inte tänkte på då är att trots att det är en ljus natt så är det inte jätteljust när det är mulet och när man springer långt från stadens alla ljuspunkter. Jag famlade således fram bland sanddyner och strandtallar...

I natt tänker jag vara lite mer förutseende. Eftermiddagens löppass är därför flyttat till i natt, och pannlampan får följa med.

Förra året fick jag sällskap av bland annat en arg katt och några haschrökande ungdomar. Vem får jag sällskap av i år? Av dig kanske?

Också en sol, fast över helt andra vidder än mina vanliga, nämligen Lanzarote.

2 kommentarer:

  1. Tokigt roligt att ge sig iväg mitt i natta på en löptur! Jag kommer nog troligtvis sova gott då så mig får du inte sällskap av ;)! Men vill gärna ha ditt sällskap snart igen, gärna på cykeln! DU gav och ger mig inspirerande cykeldoser! :)

    Hoppas löpturen blir fin inatt!!

    SvaraRadera
  2. Icke, då sover jag som en liten spädgris under en värmelampa och drömmer om mitt långa cykelpass som jag ska ge mig ut på i morgon eftermiddag. Som en skjön start på midsommarfirandet, kan man säga.

    SvaraRadera